Göçler nedeni ile ilimize gelen geçici ikamet eden gebe ve çocuklar içinde sağlık hizmeti veriliyor.


Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, ilimizde misafir olarak kalan geçici ikamet
eden kadınlar ve çocuklarında muayene edildiğini belirtti.

Dr. Bilgehan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklama da ; "Anne adaylarımızın  sağlıklı gebelik geçirmeleri ve devamında sağlıklı çocuklar dünyaya getirebilmeleri için düzenli olarak sağlık kontrolllerinden geçmeleri gerekmektedir. Bunlar içerisinde kan tahlilleri,aşılar, ebe ve hekim kontrolleri yer almaktadır.  Aile Hekimliği uygulaması ile birlikte her hekimimiz kendi bölgesinde yer alan gebe ve bebeklerimizi tespit etmekte, gerekli kontrollerini düzenli olarak yapmaktadır.

 Bunun yanında göçler sebebiyle İlimize gelen ve geçici olarak ikamet eden vatandaşlarımızın içinde de gebe ve çocuklar yer almaktadır. Burada yer alan anne adayı, anne ve çocukların sağlık hizmetlerinden mahrum olmaması için Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar  Programlar ve Kanser Şubesi  Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından bir ekip oluştutrularak İlimizde mevsimlik işçi olarak bulunan bu vatandaşlarımız yerlerinde ziyaret edilerek eğitim verilmekte, gebe kadınlarımız tespit edilerek, Aile Hekimliği Birimlerimizde ve  Devlet  Hastanelerinde Uzman Doktor muayenesine götürülmektedirler.

Ülkemizin değişik bölgelerinden gelen ve İlimizde misafir olarak bulunan  vatandaşlarımızın gebe ve çocuk sağlığı ile ilgili  mağduriyet yaşamaması için  Müdürlüğümüze bağlı tüm İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerimizle  yazışmalar yapılarak ana-çocuk sağlığının korunması için gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanmıştır."dedi. 






Editör: TE Bilişim