Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk yaş grubunda ilk defa laparoskopik (kapalı) mide ülser onarımı ameliyatı yapıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen operasyonla ilgili Çocuk Cerrahi Uzman Dr. Mete Genç bilgiler verdi: ‘’Hastamız D.Y. (17), karın ağrısı şikâyeti ile acile başvurmuş. Hasta muayene ve tetkik sonucunda peptik ülser perforasyonu (mide delinmesi) tanısı konularak acil olarak ameliyata alındı. Niğde'de ilk defa laparoskopik (kapalı ameliyat ile) olarak mide ön duvarında ülsere bağlı oluşan delik onarıldı. Hastamız sonrasında sorunsuz olarak iyileşti ve bugün taburcu oldu. Normalde ülsere bağlı mide delinmesi vakalarını daha ileri yaşta görmemize rağmen son zamanlarda genç yaşta daha sık görmeye başladık. Bunun en önemli sebepleri de daha erken yaşta başlanan sigara, alkol kullanımı, kola gibi asitli içeceklerin aşırı miktarda tüketilmesidir. Hastamızda da günde 2,5 litreyi bulan kola tüketimi mevcuttu.’’ dedi.

Hasta yakını anne Muradiye Yavuz: ‘’ Çocuğumu rahatsızlığı sırasında acil servise getirdik. Acil serviste yapılan tahlil ve acil tomografi sayesinde mide delinmesi olduğunu tespit ederek Çocuk Cerrahi Doktoru Mete beye yönlendirdiler. Acil doktorlarımız, Çocuk Cerrahi doktorumuz ve diğer sağlık personeli bize çok yardımcı oldu. Allah devletimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. ‘’ dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın: ‘’Hastanemizde artık yeni yapılmaya başlanan ameliyatları başarıyla gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Anestezi doktorlarımıza, ameliyatı gerçekleştiren hekimimize ve ameliyat ekibimize teşekkür ediyorum. Ameliyathanemize cihaz desteği sağlayan Sağlık Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunar alınan yeni cihazların hastanemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim. Yeni yapılacak teknolojik yatırımların devam edeceğinin müjdesini verdi."

Editör: TE Bilişim