CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz haftalarda İyi Parti'nin seçim dışı bırakılma tuzağını  fark edip  kendisininde bulunduğu 15 kişi ile birlikte demokrasi adına, seçimin adil ve ahlaklı geçebilmesi için istfa ederek İYİ Partiye geçmişti.  Bir çok kesim tarafından takdir ile karşılaşan Ömer Fethi Gürer, çalışkanlığı ile sadece Niğde'de değil, bütün Türkiye'de konuşuluyor. 


TBMM, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan 27.nci Dönem Milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların TBMM iç tüzüğünün 3. Maddesine göre Yüksek Seçim Kurulunca ilanını takip eden 3.ncü günü toplanmak üzere çalışmalarını sona erdirdi. 

1 Kasım 2015 Tarihi ile 16 Mayıs 2018 tarihi arasında Milletvekillerinin çalışma performansları da açıklandı. TBMM Meclis Çalışmalarında işleme alınan 550 milletvekilinin sözlü önerge toplamı 1596 olurken bu önergelerin 1082 sini tek başına CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği ortaya çıktı.  Bakanlar ise toplam 568 sözlü soru önergesine yanıt verdi ve Ömer Fethi Gürer’in çoğunluğu oluşturduğu sorularını bir saat boyunca TBMM kürsüsünden yanıtladılar.
16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum ile değişen Anayasa’da yeni dönemde sözlü soru önergeleri kaldırıldı. Bu durumda sözlü soru önergeleri tarihinde bir rekor ile Ömer Fethi Gürer adını tarihe yazdırdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 26. Dönemde TBMM tarihinin en faal milletvekilleri arasına yer aldı. En çok sözlü soru önergesi veren milletvekili unvanını elinde bulunduran Gürer, verdiği kanun teklifleri ve araştırma önergelerinin yanı sıra, Genel Kurul ve komisyon toplantılarında yaptığı konuşmalarla, her alanda toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini A’dan Z’ye Meclis gündemine taşıdı.
Toplamda 5 bin 162 soru önergesinin sahibi olan Ömer Fethi Gürer,  bu süre içinde 122 kanun teklifi ve 182 araştırma önergesi verdi. Genel Kurul’da bugüne kadar 359 kez konuşma yapan Gürer, 4 farklı komisyonda da 108 defa söz alarak konuşma gerçekleştirdi. Gürer’in, kanun teklifleri, araştırma ve soru önergelerinin yanı sıra, genel kurul ve komisyon konuşmaları ile ve meclise devamlılığı ile TBMM’nin en çalışkan milletvekilleri arasındaki yerini aldı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sözlü soru önergelerinin yanı sıra, yazılı soru önergelerinde de ilk sıralarda yer almayı başardı. 27 bin 567 yazılı soru önergesinin işleme alındığı TBMM’de işleme alınan yazılı soru önergelerinin 4080’inde Ömer Fethi Gürer’in imzası bulunuyor.  27 bin 567 yazılı soru önergesini işleme alındığı bu yasama döneminde, her milletvekiline ortalama 50 yazılı soru önergesi düşüyor. Ancak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği yazılı soru önergesi sayısı 4080. Yani, işlem görmüş her 15 yazılı soru önergesinden birinin altında yine Ömer Fethi Gürer imzası yer alıyor.  Bakanların en çok yanıt verdiği milletvekili Gürer, 8 aylık süreçte 5 505 kez yerel ve ulusal basında haber oldu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Köyde ve kasabalarda, çiftçi ve köylü ile şehir merkezlerinde, işçi, sanayici, esnaf, memur, öğrenci ve toplumun tüm kesimleriyle sürekli bir araya geldi ve sorunları birinci ağızdan dinleyerek, bu sorunları meclis gündemine taşıdı. CHP Emek Büroları adına 31 ile giderek Emek Bürolarının oluşumunda görev alan Gürer, Niğde ilinde köy kasabaların tamamını en az üç kez ziyaret ederken esnaf ve demokratik kitle örgütlerini de sürekli ziyaret etti.

Ömer Fethi Gürer, “81 ilimizde 81 milyon vatandaşımız sorunlar yumağında boğulmaktadır. Ana muhalefet partisinin bir milletvekili olarak bizim görevimiz bu sorunları tespit edip, meclisin gündemine taşımak ve takip etmektir. Gündeme getirdiğimiz bazı sorunların çözümünü sağladık. AKP hükümetleri başta tarım, eğitim, emek olmak üzere yanlış politikaları bu konuda gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşımızın gösterdiği ilgi ve alaka, bizi da çok çalışmaya sevk ediyor” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim