1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü ve ramazan ayı dolayısıyla Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek’in Eşi Dr. Çiğdem Şimşek Niğde il genelinde ikamet eden Fenilketonüri hastası çocuklar için ailelere düşük proteinli gıda yardımı yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen programda Fenilketonüri hastalığı bulunan çocukların ve ailelerin her zaman yanlarında olduğunu belirten Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, "hepimizin bildiği üzere Fenilketonüri hastası olan kardeşlerimiz yaşamları boyunca diyet yapmak zorundalar, özel gıdalarla beslenmek zorundalar. Fakat birçok ailemizin imkânı bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını ve onların özel yiyeceklerini karşılamakta yeterli güce sahip olamıyor.
Bizler, her aşamada kardeşlerimizin elinden tutmak, yaşama daha güvenle bakmalarını sağlayabilmek açısından elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Bugün de farkındalıkların yaşandığı mübarek ramazan ayında Fenilketonüri hastası kardeşlerimiz ve onların ailelerine bir nebzede olsa destek olabilmek için özel gıdalardan oluşan paketler hazırlayarak ailelerimize teslim ettik.

1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Gününde bir araya geldiğimiz böyle anlamlı bir günde bu hastalıkla ilgili bütün ailelerimizi ve vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Hastalığın erken tespit edilmesi önemli bir husustur” ifadelerine yer verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim