Niğde'de evinin camını silerken 3. kattan aşağı düşmesi sonucu sol tarafı felç olan kadın geçirdiği başarılı ameliyatla eski sağlığına kavuştu. 


Niğde Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanları Engin Elmacı, Gündüz Kadiristan ve Hüseyin Yakar'ın 8 saatlik bir ameliyatın sonunda yattığı yerden ayağını bile kaldıramayan kadını yürüyerek gidecek şekilde tedavisini gerçekleştirdi. 


Ameliyat hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Op. Dr.Hüseyin Yakar, "15 gün önce hastamız yüksekten düşme sonucu acil servise getirilmişti. Şu anda yürüyebiliyor, beliyle ilgi hiçbir problem yok, omuriliğindeki problem tamamen düzeldi. Ama sol ayağındaki kırıktan dolayı hastamız şu anda koltuk değneği kullanıyor Kırık omuriliğe baskı yapmış ve omurilik kanalındaki omuriliği sıkıştırmış durumdaydı. Hızlı bir müdahaleyle bu kırıklar üzerinden zaman geçmesi omuriliğin üzerinde uzun süreli baskılı kalması hastanın bacaklarında, ellerinde, kollarında kuvvet problemi yol açacağından dolayı erken dönemde ameliyata aldık. Bacaklarındaki problemi her iki bacağında da para parazi dediğimiz ciddi bir kuvvetsizliği vardı. Bu kuvvetsizliği sebebi omuriliğin üzerindeki o kırık kemiklerin omuriliğe baskı yapmasından kaynaklanıyordu. Hızlı bir şekilde ameliyata aldık, omuriliğe baskı yapan parçaları kaldırdık böylelikle definse dediğimiz hastanın ayaklarındaki kuvvetsizliği hızlı şekilde düzeldi." dedi. 


2 çocuk sahibi ve 38 yaşındaki Havva Özbek ise, şu anda durumu çok iyi olduğunu söyleyerek doktorlara teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim