Obezite’den korunmanın çocukluk çağında başladığını ve bu kapsamda Obezite oluşmadan korunmak büyük önem taşımakta olduğunu belirten Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç, obeziteyi önlemek için yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

İl sağlık Müdürü Dr. Koç; “ Obezite oluşmadan korunma büyük önem taşımaktadır. Obeziteden korunma, çocukluk çağında başlamalıdır. Çocuk ve adolesan döneminde oluşan obezite, yetişkinlik dönemi obezitesi için zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle aile, okul ve çevre yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmelidir” dedi.

Sigara obeziteyide tetiklediğini ifade eden Dr. Koç, “ Birçok ölümcül hastalığa davetiye çıkaran sigara obeziteyi de tetikliyor. Doktorlar, sigaradan uzak durulmasını tavsiye ediyor. Yatmadan Önce Yemek Yemeyin, sabahları mutlaka Kahvaltı yapın. Proteinden zengin; karbonhidrat ve yağdan fakir yiyecekleri tercih edin. Asitli gıdalardan uzak durun, Sinirlendiğinizde sinirinizi çıkarmak için buzdolabının kapısını açmayı bırakın. Arkadaşlarınızla birlikte dışarıda yediğiniz yemekleri mide ziyafetlerine değil, sohbet ortamlarına dönüştürün. Yemek masasından 20 dakikadan önce kalkmayın. Fast-foodlardan uzak durun, Gece yatmadan önce asla yemek yemeyin. Asansör yerine her zaman merdiven kullanın. Hareketi minimuma indiren alışveriş merkezlerinden uzak durun. Haftada bir değil her gün egzersiz yapın. Televizyon ve bilgisayarın esiri olmayın. Televizyon ve bilgisayar karşısında yemek yemeyin. Aile sofralarını düzenli hale getirin. Her gün egzersiz yapmak için bahane arayın” dedi.

Editör: TE Bilişim