Geçtiğimiz gün  Niğde Devlet Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı (Bypass) sonrasında 3 ana damarı değişen hasta taburcu oldu.
 
Uzun süren çalışmalar neticesinde kazandırılan cihazlarla   Niğde Devlet Hastanesinde yapılmaya başlanan açık kalp ameliyatını (Bypass) ilk hastaları sağlıklı şekilde taburcu oldu.
 
Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, Kalp Damar Cerrahisinin Bypass ameliyatlarına başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Niğde’de ilkleri yapmanın sevincini yaşamaktayız. Artık ilimizde Bypass yapılması gerçekten güzel bir hizmet. Niğde sağlık alanında her geçen gün gelişiyor. İlk bypass ameliyatı olan hastalarımız sağlıklarına kavuşarak taburcu olmaya başladılar. Artık devamlı olarak yapılan ameliyatlarla hastalarımızın il dışına sevk edilmelerinin önüne geçmiş olacağız. Niğde sağlık alanında büyüyen gelişen il olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi
 
Dr. Balcı; Ameliyatla 3 damarı değişen  70 yaşındaki hastamız “Şuan için çok iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Yattığım günden itibaren herkes çok ilgileniyor. Doktorlarımıza ve hemşirelere çok teşekkür ederim. İlimiz için çok güzel bir imkan. Hastalarımız  inşallah bundan sonra bypass için başka illere gitmeyecekler. Emeği geçenlerden razı olsun.”diyerek sözlerini tamamladı.

 
Editör: TE Bilişim