Ayhan Şahenk Vakfı, kuruluş amaçları arasında yer alan halk sağlığına destek çalışmaları kapsamında Gezici Sağlık Çalışmaları Projesi’ne Niğde’de devam ediyor. Vakıf tarafından yaptırılan, tam donanımlı sağlık araçları, uzman sağlık personeli ile 29 Mart - 2 Nisan tarihlerinde Niğdelilere sağlık hizmeti verecek.

Ayhan Şahenk Vakfı’nın, devletin sağlık alanında yaptığı çalışmalara destek olmak ve ihtiyacı olanlara birinci basamak sağlık hizmeti vermek üzere 20 yıldır yürüttüğü ‘Gezici Sağlık Çalışması Projesi’ bu kez Niğdelilere ulaşacak. Kısa sürede tanı tespiti ile tedaviye başlamaya imkân verecek şekilde özel olarak tasarlanan tam donanımlı Göz ve Genel Muayene sağlık araçları ve uzman sağlık personeli 29 Mart’ta Ulukışla’da, 30 Mart’ta Çiftlik ve Altunhisar’da, 31 Mart’ta Bor ve Çamardı’nda, 1 - 2 Nisan tarihlerinde ise Niğde Merkez’de ücretsiz sağlık hizmeti sunacak.

Genel Muayene aracında; kan şekeri, üre, kolesterol, karaciğer enzimleri gibi 16 parametreyi içeren biyokimya tahlilleri, tam kan sayımı, tam idrar tahlili ve EKG çekimi yapılırken, Göz Muayenesi Aracında tam donanımlı poliklinik düzeyinde yapılabilen tüm işlemler gerçekleştirilebiliyor.

20 yılda 500 bine yakın vatandaşa sağlık hizmeti

Ayhan Şahenk Vakfı, 1997 yılında hayata geçirdiği“Gezici Sağlık Projesi”kapsamında sağlık araçlarıyla bugüne kadar 496 binden fazla vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti ulaştırdı.

20. yılını tamamlayan proje, İstanbul Tabip Odası’nın ‘Halk Sağlığı Ödülü’ne, Sağlık Gönüllüleri Türkiye’nin ‘Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ‘Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı Ödülü’ ile Vakıfların ‘Uygulanmış En Başarılı Proje Ödülü’ne, layık bulundu.

 

Editör: TE Bilişim