Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde fizyoterapistlere yönelik eğitim programı düzenlendi.

 

“Erişkin nörolojik hastaların rehabilitasyonunda güncel nörogelişimsel tedavi yaklaşımları” konulu fizyoterapistlere yönelik düzenlenen eğitim programı Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde gerçekleştirildi. 3 gün süren eğitim programının eğitmenleri Prof.Dr.Ayşe Karaduman, Prof.Dr.Sibel Aksu Yıldırım ve Prof.Dr.Öznur Yılmaz’dı.

 

Eğitimin amacı erişkin nörolojik rehabilitasyon alanında çalışan fizyoterapistlerin, klinik uygulamalarda kullandıkları tedavi yaklaşımlarına yönelik bilgi, beceri ve bakış açılarını, güncel nörolojik bilgiler ışığında geliştirmelerini sağlamaktı. Eğitim programında yazılı ve görsel materyallerin yanı sıra, hasta videoları izlenip gönüllü hastaların eğitim programında bizzat değerlendirme ve tedavi sürecine aktif katılımı sağlanmıştır.

 

Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz yapılan eğitimle ilgili şunları söyledi: “Bu tür eğitim programları tıp dünyasındaki gelişmelerin daha hızlı ve başarılı şekilde uygulanmasını sağlayan önemli çalışmalardır. Bu tür eğitim programlarına destek veriyor olmak tıp dünyası adına her kurumun ve her sağlık çalışanın kendine görev edinmesi gereken sorumluluklardır.”

 

Editör: TE Bilişim