Niğde’nin nüfusu en yoğun mahallelerinden Selçuk Mahallesinde bulunan 5 Nolu Hidayet Okay Aile Sağlığı Merkezi yeni bina yapılmak üzere yıkılacak.

 

Niğde’nin en büyük mahallelerinden olan Selçuk Mahallesinde bulunan 5 Nolu Hidayet Okay Aile Sağlığı Merkezi günün şartlarına uygun, yeni yapılmak üzere yıkılacak.

 

Niğde  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklama da “İlimiz Merkez Selçuk Mahallesinde bulunan 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin yıkılarak, günümüz şartlarına uygun olarak yeniden inşa edilmesiyle ilgili gerekli ihale süreci tamamlanmıştır. Merkez 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin inşaatı tamamlanarak, Müdürlüğümüze teslim edilinceye kadar, söz konusu Aile Sağlığı Merkezindeki, 51.01.27, 51.01.28, 51.01.29, 51.01.30 ve 51.01.31 Nolu Aile Hekimliği Birimleri, aile hekimliği hizmetlerini, İlimiz Merkez Süleyman Fethi Caddesi üzerinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi binası içerisinde sunacaklardır.”dedi.

 

Selçuk Mahallesi sakinleri  ise yeni bina yapılmasından memnun ancak, merkezin kış yaklaşırkenkapanması ve kendilerine hizmet verecek olan Süleyman Fethi Caddesindeki Toplum Sağlığı Merkezinin çok uzak olmasından yakındılar. Kışın yaşlıların Süleyman Fethi Caddesine gitmesinin sorun olacağını belirten vatandaşlar, merkezin aynı bölge de geçici bir binaya  taşınmasını istediler.  











Editör: TE Bilişim