Niğde belediyesi ve Niğde sağlık İl müdürlüğünün 2019 yılı sivil savunma planı kapsamında 112 çalışanlarına yangın söndürme ve hasta/yaralı tahliye eğitimi verildi. Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından Teorik ve Pratik olarak yangın söndürme ve yangında yapılması gerekenler hakkında eğitim düzenlendi.

Teorik ve pratik eğitimlerde yangın, yangın türleri, yangına müdahale esasları, söndürme materyalleri ile söndürme yöntemleri, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, hasta/yaralı taşıma ve kurtarma teknikleri konularında eğitim verilmiş olup; eğitim sonrası, tüm personelin katılımıyla yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği binanın elektrik panel odasında aşırı yüklenmeden dolayı çıkan yangının ardından alarm verilerek, kurtarma faaliyetlerine geçildi.

Söndürme ekibi ve itfaiye ile yangın kontrol altınına alınırken binada çalışan personellerin tahliye işlemleri başlatıldı. Bina personelinden oluşan söndürme ekibinde görevli bir kişinin dumandan etkilenmesi sonrasında 112 tarafından ilk müdahalesi yapılmış, tahliye esnasında fenalaşan diğer bir personel ise UMKE personelleri tarafından binadan çıkarılarak ambulansa teslim edildi. İki yaralının ambulansla hastaneye nakli sağlandıktan sonra, toplanma alanında bulunan tüm çalışanların sayımları yapılarak tatbikat sona erdirildi.

Olası bir kaza veya yangın durumlarının önüne geçilmesi, belirtilen olumsuz durumların tüm tedbirlere rağmen oluşması durumunda ise yapılacak müdahaleler konusunda İl Sağlık Müdürlüğü personeline tecrübe kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen Sivil Savunma eğitimlerinin düzenli aralıklarla sürdürüleceği belirtildi. 
 
 
Editör: TE Bilişim