Kaliteli ve güvenilir ürünler için vatandaşların yerel esnafı tercih etmesi gerektiğini belirten Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Ramazan ayında merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini ve vatandaşlarımız Ramazan alış verişlerini küçük esnaftan yaparak esnafa destek olmaları gerektiğini belirtti.

MERDİVENALTI ÜRÜNLERE DİKKAT

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte merdiven altı gıda ürünlerinden uzak durmaları konusunda uyaran Göktepe, Mübarek Ramazan ayında, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısının arttığına dikkat çekti.

Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı

Göktepe, “Vatandaşlarımız fırsatçılara mahal vermemek için Ramazan alışverişlerini yaparken piyasanın altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşmalı.  Ağzımız tatlasın diye yediğimiz gıdaların ağzımızın tadını kaçırmaması için alışverişlerde güvenilir kendi esnafımız tercih edilmeli. Çünkü bizim esnafımız kendi yemediği hiçbir ürünü müşterisine yedirmez. Ramazan sofraları kurulurken ve yardım paketleri hazırlanırken merdiven altı ürünlere dikkat edelim.  Yol kenarında araç arkalarında satılan, köy ürünü diyerek pazarlanan birçok ürünün içinde ne olduğu bilinmiyor. Üç kuruşa tenezzül eden ve insan sağlığını hiçe sayan bu fırsatçılara mahal vermeyelim. Denetim çok önemli. Denetimler sıklaştırılarak halkın sağlığını tehdit eden fırsatçılara göz açtırılmamalı” diye konuştu.

 “YEREL ESNAFIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM”

Ramazan alışverişlerinde mahalle bakkalının ve yerel esnafın tercih edilmesini isteyen Göktepe, “Yerel esnafımızdan alışveriş yaparak Niğde ekonomisine katkıda bulunabiliriz. Yerelin tercih edilmesi esnafımız için çok kıymetlidir. Vatandaşlarımızdan yerel esnaf hassasiyetini göstermelerini bekliyoruz.

Ramazan alış-veriş ihtiyaçlarını yerel esnaftan karşılamanın toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin, huzur ve bütünlüğün bir gereği olduğunu hatırlatan Göktepe, “Ramazan ayı berekettir, huzurdur, mutluluktur, paylaşmaktır. Mahallelerin simgeleri olan bakkal amcalarımı, şehrimizin olmasa olmazı olan yerel esnafımıza değerli Niğde halkının kendi şehrinin esnafına destek vermesi ve en azından Ramazan alış-verişlerini bakkallarından yapmalarını önemle rica ediyorum. Yerel esnaf kalkınmalı ki, yaşasın. Yaşasın ki, eli darda olana imdat, fakir-fukaraya yoldaş, çocuklarımıza mutluluk, vatandaşa sırdaş olabilsin. Yerel esnafın Ramazan ayında alış-veriş yönünden yüzde 50 daha fazla hareketlilik ve canlılık yaşayacağını ümit ediyorum. Bakkalımız ve diğer sektörlerdeki esnafımız için Ramazan ayı can suyu olacaktır. Siftahsız dükkan kapatan esnafımız için Ramazan ayı işlerin açıldığı, borçların ödendiği en hayırlı aylardandır. O nedenle lütfen alış-verişimizi ulusal marketlerden değil, yerel esnaftan yapalım. Ramazan ayının paylaşmaya ve dayanışmaya vesile olan bir ay olduğunu unutmayalım. Esnafımıza hayırlı ve bereketli işler diliyoruz.” dedi.

Editör: Selim GÖKEL