Hemşerimiz Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi 15 Temmuz Darbe teşebbüsünün ardından Tokat ilinin Sulusaray İlçesinde bir caddeye verildi. 

Yaklaşık 7 yıl sonra Sulusaray İlçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Caddesinin ismi yine aynı ilçede bulunan Barbaros ve  Yavuz Selim Sokaklarının isimleri bugüne kadar Sulusaray ilçe belediye başkanlığı yapmış üç isimle değiştirilmek için Belediye Başkanlığı meclisi karar aldı. 

Şehit Ömer Halisdemir Caddesinin ismi Ak Partili Belediye de,  Ak Partili meclis üyelerinin  oyu ve MHP'li iki meclis üyesinin oyları değiştirildi. 

Meclis kararı ile yapılan cadde ismi değişikliği Valiliğe onay için gönderilmiş ve Tokat Valiliği tarafından reddedilmiş. 

Bu durum ilçede tartışmalara sebep oldu. Önce MHP Tokat İl Başkanlığı karara olumlu oy veren MHP li iki meclis üyesini disipline sevk ederek jet hızı ile partiden ihraç ettiler. 

MHP Meclis üyelerinin partiden ihracının ardından Ak Parti Genel Merkezi de  Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk'u partiden ihraç talebi ile disipline sevk etti. Ak Partili Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk disiplin sonucunu beklemeden partisinden istifa etti. 

omer-halisdemir-caddesi-adinin-degistirilme-k-16425452_o

Niğde’den Koray Aydın’a tam destek Niğde’den Koray Aydın’a tam destek

Editör: Selim GÖKEL