Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde ODTÜ, Ankara ve Gazi Üniversitelerinin Rektörlerinin Katılımıyla Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı Düzenlendi

Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberlerindeki heyetlerin katılımlarıyla “Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı” düzenlendi.

Enerji Verimliliğinde öncü olan ve Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, konuk olan üniversitelerin Rektörlerine ve beraberlerindeki heyete tecrübeler aktarıldı.

“Çalıştaya Katılan Üniversitelerle Ortak Çalışmalar Artarak Devam Edecek”

Çalıştaya katılan Rektörler ile beraberindeki Rektör Yardımcıları ile akademik ve idari birim yöneticilerinin yer aldığı heyetlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitelerle ortak çalışmalarımızın artarak devam edeceğini belirtti. Rektörümüz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Enerji Verimliliği alanında yeni projelerin hayata geçirileceğini ve halihazırda Ankara Üniversitesi ile bazı ortak projelerin yürütüldüğünü ifade etti.

Rektör Uslu konuşmasının sonunda “Uzmanlaştığımız alanlarda paydaş üniversitelerimize tüm desteği vereceğiz ve farklı alanlarda ise bu üniversitelerimizden destek alarak iş birliğimizi daha üst seviyelere taşıyacağız.” dedi.

Konuklar Üniversitenin 3. Sınıf Atık Merkezi’ni Gezerek Çalışmaları Yerinde İncelediler

Cumhuriyet Başsavcılığında “Benim Ustam Projesi” Gerçekleştirildi Cumhuriyet Başsavcılığında “Benim Ustam Projesi” Gerçekleştirildi

Çalıştayın ardından konuklar Üniversitenin 3. Sınıf Atık Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Rektör burada konuk Rektörlere ve beraberlerindeki heyetlere Üniversitenin atık yönetimi çalışmaları kapsamında ayrıştırma ve geri dönüşüm uygulamalarını anlattı. Gezide ayrıca atık yönetimi uygulamaları kapsamında elde edilen atıkların geri dönüşüme kazandırıldığı ve böylece döngüsel ekonomiye kazandırılarak Üniversitenin bütçesine katkı sunulduğu da belirtildi.

Çalıştay merkez yerleşkemiz ile Niğde gezisinin ardından son buldu

D33A4825 57E6 4470 B559 Bf82Ca3Cc4C3

Editör: Selim GÖKEL