Mart ayında 13 hırsızlık olayının failleri yakalandı Mart ayında 13 hırsızlık olayının failleri yakalandı

Türkiye’nin 2023 yılı En İyi Üniversiteleri Sıralaması listesi URAP tarafından açıklandı. Buna göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) 2022 yılında bulunduğu 68’nci sıradan 2023 yılında büyük bir sıçrama yaparak 57’nci sıraya yükseldi.
NÖHÜ bu başarısı ile 183 üniversite arasından 126 üniversiteyi geride bırakarak adını başarı listesine kaydettirdi.
URAP LİSTESİNDE YÜKSELİŞTE
2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olan URAP’ın (University Ranking By Academic Performance) verilerinde Niğde Ömer Halidemir Üniversitesi en hızlı yükseliş gösteren Üniversite olarak göze çarpıyor.
İLK 10 BİLDİĞİMİZ GİBİ
URAP verilerine göre düzenlenen Türkiye'nin en iyi üniversiteleri devlet ve özel 2023 sıralamasının ilk 10 sırasında oldukça hatırı sayılır ve köklü üniversiteler yer aldı. 
NİĞDE’NİN ÖNÜND EVE ARKASINDA HANGİ ÜNİVERSİTELER VAR
NÖHÜ’nün 57’nci sırada bulunduğu listenin 51 ve 56’ya kadar olan sıralamasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi – MSKÜ, Adnan Menderes Üniversitesi – ADÜ, Başkent Üniversitesi ve Harran Üniversitesi bulunuyor.
NÖHÜ’nün hemen ardında ise 58’nci sırada Özyeğin Üniversitesi, 59. sırada Bingöl Üniversitesi, 60. Sırada Çanakkale Üniversitesi – ÇOMÜ, 61’nci sırada Atılım Üniversitesi 66.    Sırada Eskişehir Teknik Üniversitesi -ETÜ yer aldı.
KALİTE VE BAŞARI TESADÜF DEĞİL
1992 yılında kurulan ve 30 yılı aşkın tarihiyle köklü bir üniversite olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) deneyimli akademik kadrosu, gelişmiş Ar-Ge kapasitesi ve güçlü altyapısıyla öğrencilerine nitelikli eğitimler vererek onlara Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamlesinde yer alabilme, mezun olduklarında ise rahatlıkla iş bulabilme olanağı sunuyor.
Sosyal bir üniversite olan NÖHÜ, öğrencilerine; aktif öğrenci toplulukları, konser, tiyatro, söyleşi, sergi vb. etkinlikler ile teknik geziler ve şenlikle, öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirebilecekleri kültür ve sanat etkinlikleri, Öğretim programları dışında farklı alanlarda gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli kurs ve sertifika programları, Merkez yerleşke içerisinde kapalı alana sahip spor kompleksi, yarı olimpik yüzme havuzu, 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, kondisyon merkezi, step ve aerobik salonu, fitness salonu, masa tenisi ve squash ile spor faaliyeti olanakları, 750 kişi kapasiteli, çok sayıda veri tabanıyla kurum içi ve dışı dijital bilgi aktarma işlevine sahip merkez kütüphane, 1600 kişi kapasiteli 9 salonlu modern kongre ve kültür merkezi gibi hizmetler de sunuyor.
UZMAN VE PİLOT ÜNİVERSİTE
"Hidrojen ve Yakıt Pili İhtisas Alanında Uzmanlaşan Üniversite" olarak seçilen NÖHÜ, Ar-Ge çalışmalarında öğrencilerine büyük imkânlar sağlıyor. Öğrenciler Ar-Ge çalışmalarında yer alarak akademik anlamda büyük bir gelişme imkânı elde ediyor. "Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü" kapsamında "Pilot Üniversite" olarak da seçilen NÖHÜ yaptığı çevre dostu çalışmalarla geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.
URAP NEDİR VE AMACI
2009 yılında kurulan URAP, kar amacı gütmeden kurulduğu yıldan beri Türkiye ve Dünya üniversite sıralaması yayınlayarak toplumsal hizmet veriyor. Tüm üniversitelerin bulunduğu genel bir liste yayınlamanın yansıra toplamda 183 üniversitenin bulunduğu genel sıralamanın da dâhil olduğu farklı kategorilerde sıralamaları da mevcut. Devlet Üniversiteleri, Vakıf/Özel üniversiteler, Tıp fakültesi olan/olmayan üniversiteler, 2000 yılından önce/sonra kurulmuş üniversiteler ve 6000’den az öğrencisi bulunan üniversiteler listelerini de ayrıca bu listelerde yer alıyor.