Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özeskici'nin eserleri, Romanya'nın Oradea şehrinde düzenlenen Kişisel Resim Sergisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz? Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz?

ÖZESKİCİ'NİN İKİNCİ KİŞİSEL SERGİSİ

Romanya’nın Oradea şehrindeki Galerii de Arta Reperaj'ta düzenlenen ve Özeskici'nin ikinci kişisel sergisi olan sergi, Community temasıyla gerçekleşti. Küratörlüğünü Romanya Plastik Sanatlar Derneği Oredea Şubesi Başkanı Dr. Vioara Bara'nın yaptığı sergide, 25 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Soyut çalışmalarında çeşitli imgelerle topluluklara gönderme yapan Özeskici'nin bu sergide yer alan eserlerinde de dijital çalışmalarında artan nüfus, küresel ısınma ve enerji kaynaklarının tükenmesi sonucunda insanların bir araya gelerek kısıtlı yerleşim alanlarında yaşamalarını konu alan topluluk kavramına vurgu yapıldığı görüldü.

REKTÖR USLU ÖĞRETİM ÜYESİNİ TEBRİK ETTİ

NÖHÜ Öğretim Üyesi Özeskici'yi tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, uluslararası düzeyde Türkiye’nin ve üniversitenin kültür-sanat alanlarında temsil edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektör Uslu ayrıca Özeskici'ye başarılar dileyerek öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeydeki bu tür etkinliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Editör: Selim GÖKEL