Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi

Niğde Belediyesi’nin down sendromlu gençler ve özel bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olmaları ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesi’nde inşa ettiği “Hayat Kahvesi”, düzenlenen törenle açıldı.

Down sendromlu gençlerin, özel eğitim öğretmenleri eşliğinde hazırladığı lezzetlerin, yine down sendromlu gençler tarafından servis edilecek olan Hayat Kahvesi’nin açılış töreninde konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, açılışını yaptıkları kafenin sadece bir kafe değil, aynı zamanda down sendromlu gençler ve özel çocukların kendi yeteneklerini keşfedebilecekleri özel bir mekan olduğunu söyledi.

DUYGUSAL TERAPİ KÖPEKLERİ DE AÇILIŞTA HAZIR BULUNDU

Açılış töreninde hazır bulunan duygusal terapi köpeklerini de tanıtan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu alanda eğitilmiş köpeklerin down sendromlu çocuklar için önemli bir duygusal terapi aracı olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığına dikkat çekerek, bu köpeklerin de Hayat Kahvesi’nin fertleri olarak buraya gelen özel çocuklarla yakından ilgileneceğini ifade etti.

NİĞDE BELEDİYESİ ENGELLERİ KALDIRIYOR

Niğde Belediyesi olarak engelli bireylere ve özel eğitim gereksinimi duyan çocuklara ve gençlere yönelik önemli proje ve yatırımları hayata geçirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Yakın zamanda engelli bireylerimizin kamu kurumlarındaki işlerini görmeleri için engelsiz taksi uygulamasını hayata geçirdik. Halk Ekmek fırınımızda sosyal yardım alan bayanları istihdam ettiğimiz gibi burada üretilen ürünlerin büfelerdeki satışı için de yine engelli bireylerimizi istidam ettik. Niğde’nin engelsiz bir şehir olması noktasında yaptığımız yatırımlar da artarak devam edecek” dedi.

PROF. DR. UZKURT: NİĞDE HER ANLAMDA GELİŞİYOR

Törende konuşma yapan AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise Niğde Belediyesi’nin hayatın her alanıyla ilgili önemli projeleri ve yatırımları kente kazandırmaya devam ettiğini, bugün açılışı gerçekleştirilen Hayat Kahvesi’nin de kentin önemli bir ihtiyacını giderecek nitelikle bir yatırım olduğunu vurguladı

AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in kentin her anlamda kalkınmasına, gelişmesine yönelik hizmetlerinin taktire şayan olduğunu da ifade ederek, “Yeni dönemde de kendisiyle Niğde’mizin istihdamının artmasında, tarımın, turizmin ve sanayisinin gelişmesinde birlikte hareket edeceğiz ve bu alanlarda şehrimize yeni hizmetler kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Hayat Kahvesinin açılış törenine Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, protokol üyeleri, Engelliler Derneği Niğde Şubesi yöneticileri, down sendromlu ve özel eğitim alan çocuklar ile aileleri, ve davetliler katıldı.

Editör: Selim GÖKEL