Niğde’de son dönemde sağlık yatırımları yapılmasına rağmen, her gün yüzlerce vatandaş sağlık sorunları nedeniyle Kayseri’nin yolunu tutuyor. Özellikle kanser tedavisi gören hastalar, her hafta Kayseri’yi yol ettiklerini belirterek, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Hasta vatandaşlar, “Allah rızası için bu çileden, Kayseri’ye gidip gelmekten bıktık usandık, yetkililer sesimizi duysun” feryadından bulundu. 

NİĞDE’NİN FARKINA VARIN!
Kimse Niğde’nin Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunun farkında olmadığını söyleyen hasta ve yakınları, “Gerçekten geçmişten günümüze kimse Niğde’nin çok değerli bir il olduğunun farkına varamamış. Bizler sağlık sorunlarımız için hala Kayseri’ye bağımlı yaşamanın ezikliğindeyiz. Hastalıklarımıza derman olmak için bile Kayseri’ye gitmeye mahkûm ediliyoruz. Bunu Kayseri’yi kötülemek anlamında asla söylemiyoruz. Sadece bizim derdimiz, tedavilerimizin ilimizde yapılması. Bu durumda şehri yöneten yetkililere düşmektedir. Şehrimize acilen bazı hastalıkların bölümleri açılmalı ve kalifiyeli doktorlar, hatta profesörler getirilmelidir” dediler. 

KAN VERMEYE DAHİ KAYSERİ’YE GİDİLİYOR
Kanser tedavisi gören hastaların kan vermeye dahi Kayseri’ye gittiğin belirten hasta yakınları, “Bu dengede bir gariplik var. Şehrimizde kanser tedavisi gören hastalar kan dahi vermek için Kayseri’ye gidiyor. Bu durumdan şehri yöneten yetkililer memnun ise halel olsun onlara. Şehirde böyle bir sorun varken halen o koltuklarda gönül rahatlığı ile oturabiliyorlarsa hepsine helal olsun. Bu büyük bir vebalidir. Bizler hasta yakınları olarak, sağlıkta yaşadığımız bu sorunların acilen çözülmesini istiyoruz. İnsanlar Kayseri yolunda ömür tüketmekten bıktı” ifadelerini kullandılar. 

SMA Hastası Sevgi İçin Niğde’de Kermes Düzenleniyor SMA Hastası Sevgi İçin Niğde’de Kermes Düzenleniyor

BU HABERİN ARDINDAN HASTANE YÖNETİMİNDEN İTARAZ VE AÇIKLAMA GELDİ AŞAĞIDAKİ BUTONA TIKLAYIN

Haberimize Hastane Yönetiminden İtiraz - Açıklama Haberimize Hastane Yönetiminden İtiraz - Açıklama

Editör: Selim GÖKEL