Niğdeli hemşehrimiz Doç. Dr. Sefa Sağ, İstanbul'da yaşayan 17 yaşındaki Esmanur Sofu'yu sağlığına kavuşturdu.

NÖHÜ’de 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi NÖHÜ’de 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesi mezunu Doç Dr. Sefa Sağ; Tümör ( Kanser) Cerrahisi, Yenidoğan Cerrahisi, Çocuk Gögüs Cerrahisi, Çocuk Üroloji ( Böbrek büyümesi, reflü, inmemiş testis, sünnet…) ve Safra Yolları Karaciğer ve Karın Cerrahisi üzerine yaptığı çalışmalarla adından sık sık bahsettiriyor.

2 yıldır karnındaki şişliğin obezite kaynaklı olduğunu sanan ve spor yapmasına rağmen bu şişlikten kurtulamayan Esmanur son iki ayda şişliğin aşırı artması ile Doç Dr. Sefa Sağ'a başvurdu.

Doç Dr. Sefa Sağ; "Yapılan tetkikler sonucunda şişliğin nedeninin bir kitle olduğu anlaşıldı. Kis patlaya bilirdi. Patladığında da çocuğun hayatını riske sokabilecek bir kitleydi. Kitlesi soluk alıp vermesini engelleyecek derecede büyük olduğu için bize başvurdu. Kitle 15 kg ağırlığında ve yarım metre uzunluğundaydı. Kitlenin yumurtalıklardan kaynaklanan ve bu yaşlarda nadiren görünen bir kis olduğunu anladığımızda hemen ameliyata aldık. Yumurtalığını da koruyan bir ameliyat gerçekleştirdik." diye konuştu.

Esmanur Sofu, Doç Dr. Sefa Sağ'ın yaptığı amelyat ile hem kisten kurtuldu, hem 15 kilo hafifledi.

2019 yılında kalın bağırsak, ince bağırsak ve karaciğerin bir kısmı karın üzerinde kese içinde doğan bebeği yaptığı ameliyatla organları karın içine yerleştirerek 10 binde bir görülen bir vakayı tedavi eden, 2017 yılında da 3 yaşındaki bir çocuğun böbrek büyümesi hastalığını tedavi eden Doç Dr. Sefa Sağ, İstanbul'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Esmanur Sofu'yu da sağlığına kavuşturmuş oldu.

Kemerhisarlı hemşehrimiz Doç Dr. Sefa Sağ tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Editör: Selim GÖKEL