Niğde Neden Böyle? - 3



Niğde – Bor Yolu üzerinde bulunan  Niğde Belediyesinin sorumluluğu altındaki Kent Ormanı son 5 günde iki yangın olayı yaşadı.
 

Niğde Belediyesine ait Kent Ormanı Piknik alanının Bor tarafında bulunan yaklaşık 20 dönümlük fidanlık alan geçtiğimiz günlerde yanmış,  Bor , Niğde Belediyeleri  ve Orman İşletmesi ekipleri tarafından ve bazı vatandaşların yardımı ile  söndürülmüştü.  
 

Kent Ormanında ilk yangından 5 gün sonra  tekrar yangın çıktı. Çıkan yangın,  itfaiye ve bölge içinde hizmet binası bulunan Niğde  Orman İşletmesi ekipleri tarafından söndürüldü.
 

Üst üste oluşan bu yangınlar  Kent Ormanında yönetim ve güvenlik zafiyetinin olduğunu  gösteriyor. Yangın sonrasında kameralarımıza bazı vatandaşlar  Niğde Belediyesinin Kent Ormanına yeterli ilgiyi göstermediğini  sert ifadelerle belirtmişlerdi.
 

Yine geçtiğimiz aylarda Niğde Kent Ormanının bakımsızlığı, Niğde Belediyesinin  ilgisizliği üzerine haber yapmıştık. Başlığımız " Niğde Belediyesi Kent Ormanı Vardı... Artık Yok" şeklindeydi. 
(Lütfen Tıklayın )
 

Niğdeli, nefes almak için Bor İlçesine geliyor.


 

Niğde, yeşil ve piknik alanları olarak yetersiz bir şehir.  Niğdelilerden bu konuda bir çok şikayet alıyoruz.  Niğde de yaşayan insanların  piknik alanı olarak Kent Ormanı ve Bor dışında seçenekleri yok gibi. Böyle olmasına rağmen Kent Ormanında ki yönetim ve güvenlik zaafiyeti  vatandaşları tedirgin ediyor.

 
“ Kent Ormanına Bor Belediyesi daha iyi bakar” inancı…

 
Görüşlerine başvurduğum  vatandaşlar,  Niğde’nin  şekilsiz, betondan ibaret bir şehir olduğunu,  yeşil alanların her geçen gün daha yok edildiğini belirtikleri gibi,  Bor İlçesinin bu konuda çok şanslı olduğunu söylüyorlar.
 
Bor İlçesinin şehir merkezinde   ve dışında dinlenme alanları,  park, piknik alanlarının daha çok ve bakımlı olduğunu,  Bor Üstün Parkın  bu civarın en güzel, en nezih   parklarından birisi olduğunu,  içinde çocuk parkı, resturant,  ayrı ayrı çay bahçeleri ile örnek bir park olduğunu söyleyen  vatandaşlar,   Pınarbaşı Piknik alanı  ve tamamlanmak üzere olan Kayabaşı Piknik alanı ile Bor İlçesinin bu alanda çok önde olduğunu belirtiyorlar.

 
Bu  konuda en ilginç yaklaşım ise,  Niğde ve Bor arasında bulunan Kent Ormanının Bor Belediyesi’nin kontrolünde olması halinde şuan ki mevcut bakımsız durumundan  çok daha güzel olacağına   inançlarının tam olduğu,  Kent Ormanının Bor Belediyesine bağlanması halinde daha iyi bakılacağının belirtilmesi oldu. Bizden iletmesi…
 
Yeşilliği korumanın ve yaşatmanın bir kültür olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar eski gibi söylenmese de “Yeşil Bor” tabiri hala hafızalarda. Borlular da oluşmuş, korunması  ve tanıtılması gereken “ Bağ Kültürü” de mevcut.  Bor’un bağları her geçen gün daha çok önem kazanıyor.
 
Bor İlçesi’nde piknik alanlarının, sosyal yaşama örnek Üstün Park’ın,  şelaleli Gostivar Parkı’nın,  Pınarbaşı Piknik alanının, tamamlandığında Niğde ve çevre illerin en güzel yerlerinden birisi olmaya aday Kayabaşı Piknik ve Sosyal tesislerinin var olmasının,  geçmişten gelen Bor Kültürünün Bor Belediyesi’nce fark edilmesi ve yaşattırılması şeklinde olduğunu düşünüyorum.  
 
Niğde’de “ Niğde Bağları Türküsü”  ile geçmişte  yaşamış “bu kültür” ne yazık ki bu gün,  betonlaşan Kayardı, Bor yolu, Tepebağ, Amas, Fertek  bağları ile aynı paralellikte yok oldu.

 
Yok olan bir şey daha var.

Oda,

Niğdelinin sorgulaması…


 
Sağlıkla Kalın

 

Niğde Neden Böyle ? - 2