Niğde de içinde Orman İşletme Niğde Müdürlüğü binasının da bulunduğu Kent Ormanında yangın çıktı. 

Haber Görüntü  : Erdal GÜÇER


Geçtiğimiz gün Niğde Kent Ormanının Bor İlçe yönünde bulunan bölümünde yangın çıktı.  Niğde - Bor Yolu üzerinde bulunan Niğde Kent Ormanı altındaki Orman İşletmesine ait ağaçlandırma sahasında yangın çıktı.  Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın yaklaşık 15  dönümlük ağaçlandırma sahasında etkili oldu.  Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Bor Belediye ve Niğde Belediye itfaiye ekiplerinin kısa sürede mühalede ettiği yangın söndürüldü. 


NİĞDE BELEDİYESİ KENT ORMANI İLE İLGİLENMİYOR

Ağaçlandırma sahasının daha çok boş, kuru otlu bölümünde etkili olan yangına vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katıldı.  Niğde Bor yolu üzerinde bulunan Kent Ormanının içersinde Niğde Orman İşletme Binası ve Olimpik Yüzme Havuzu ve Piknik alanı da bulunuyor. Vatandaşlar yangının piknik ateşinden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Niğde Belediyesi işletmesi altındaki Kent Ormanının denetlenmemesi herkesin kafasına piknik ateşi yaktığını belirterek Niğde Belediyesi'nin ilgisizliğinden şikayet ettiler. 




Olaya ekip ve ekipmanları ile anında müdahale eden Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir ise, " Hepimize geçmiş olsun, işletmemize ait ağaçlandırma sahasında çıkan yangın rüzgar olması nedeniyle çabuk yayıldı. 15 dönümlük alan yandı. Ağaçlandırma sahası olmasına rağmen boş kuru ot olan yandı. Kayda değer bir fidan kaybımız yok. Nasıl çıktığı konusunda da araştırma yapıyoruz. Muhtemelen piknikçi ateşidir. Vatandaşlarımızın orman ve otluk alanlarda ateş yakmamalarını rica ediyoruz" dedi. 





Editör: TE Bilişim