Niğdelinin nefes alacağı piknik  alanı  yok…



Haber - Yorum : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Fatma TAN

İddia ediyoruz, Niğde yeşili olmayan tek il… Kent merkezinde 15 yıldan fazla kesilmeden kalabilmiş ağaç çok az. Hatta bazı caddeler de şuan ağaç bile yok. Geçtiğimiz yıl kaldırım ve asfalt çalışması neticesinde onlarca ağaç katledildi. Niğde betonarme bir şehir halinde grileşti gitti.


Selçuk Mahallesi, Bucak Çayırı, Efendi Bey Mahallesi, Tepe Bağları, Fertek Bağları derken yapılaşmayan yer kalmadı. Kayardı bağlarında da 3 katlı binalar yükseliyor.

 

Niğdelinin nefes alacağı piknik  alanı  yok…

 

Kent Ormanı vardı… Vardı diyoruz çünkü artık yok.

 

1996 yılından beri ağaçlandırma ve düzenleme işlemleri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılıp dönemin 2009 yılının siyasilerinin girişimi ile 10 yıllığına Niğde Belediyesine  kiralanan Kent Ormanı Belediyenin de yeni düzenlemeleri ile 2011 yılına kadar güzel bir şekilde hizmet verdi. Başkan Akdoğan ; Niğde Belediyesi Atatürk Kent Ormanı'nda A'dan Z'ye her şeyi bulacaklarını  burada canlı müzik, kahvaltı salonu, restoran gibi hizmetlerin yanı sıra market, manav ve kasap gibi alışveriş imkanlarının da olacağını belirtmişti ve bir dönem öyle de oldu.

Belediyenin düzenleme çalışmalarının ardından Sanatçı Uğur Işılak’ında konser verdiği bir programla Atatürk Kent Ormanı açıldı. Oyun alanları, çadırlar,  hatta sosyete pazarı bile kurulur olmuştu.

 

Taa ki Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya’nın 17 Haziran 2011 tarihli “ Belediyeler partileri vezir de eder, rezil de eder! “başlıklı yazısına kadar. Karakaya çeşitli iddialarda bulunmuştu ve bu iddialarda ana tema Kent Ormanı idi.

 

O zamandan bu güne Kent Ormanı kaderine terk edildi.

Bu gün Atatürk Kent Ormanı sitemize en çok şikayet edilen konuların başında geliyor.

 

Niğde yaşayan insanlar gönül rahatlığı ile gidebilecekleri, temiz, bakımlı bir piknik alanından yoksunlar. Öyle ki çevre illere giden bazı hemşerilerimiz sitemizde yayınlanmak üzere çevre illerdeki parkların ve piknik alanlarının fotoğrafını çekip haber yapmamız için ulaştırıyorlar.

 

Geçtiğimiz  günlerde  Niğde’de hava durumu “ Piknik Havası” şeklinde idi… Ama orada “ Piknik Havasında” insanlar göremedik. Kapıdan girer girmez fotoğraf makinesini gören şikayetini dile getirdi.

 

Kent Ormanından girdiler, nerelerden çıktılar. Bizler bahara,  hava değişikliğine yorumluyoruz! Ama… İnsanlar burnundan soluyor… Haberiniz olsun Niğde’de " Matem Havası "var.

 Bizden iletmesi…
































Editör: TE Bilişim