Niğde'de 100 ortaokul ve 60 lise öğrencilerinin Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde geliştirdiği projeler Niğde Merkez Spor Kompleksinde düzenlenen programla tanıtıldı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersinin proje şenliği gerçekleştirildi.

Şenliğe katılan Vali Cahit Çelik, akıllı şehirlerden dijital tarıma, sağlık teknolojilerinden giyilebilir teknolojiye ve savunma sanayinden afetlere müdahaleye farklı projelerin sergilendiğine dikkat çekti.

Çelik, "Çocuklarımızı milli teknolojiyle donatmak, onları dijital dünyada, siber vatanın birer neferi olarak yetiştirme konusunda elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte çocuklarımızın ekipman, malzeme konusunda bir ihtiyaçları olmayacak. Biz onlara her türlü desteği vereceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise ülkemizde teknoloji hamlesinin artarak devam ettiğini gelecekte ülkemizin teknolojik yenilikler noktasında bugünden çok daha iyi konumda olacağına inandığını ifade etti.

Özdemir; " TÜBİTAK'la görüşmelerimiz devam ediyor, daha büyük bir bilim merkezi hazır vaziyette. İnşallah kısa bir süre içerisinde bir bilim merkezini Niğde'ye kazandırmış olacağız. Ülkemizin geleceği bugünden çok daha iyi olacak. Teknofest'le teknoloji festivali ile tanıştık ve 5 yılda Deneyap Atölyeleri ile 81 ile yayıldığını görmek gurur verici. Bizler de her zaman bu gençlerin yanında olacağız." dedi.

Lise öğrencilerinden TUSAŞ tesislerine teknik gezi Lise öğrencilerinden TUSAŞ tesislerine teknik gezi

Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ise geleceğin teknoloji yıldızlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Çelik ve Belediye Başkanı Özdemir, TEKNOFEST eğitmenlerine ve dereceye giren öğrencilere hediye verdi

Birbirinden özgün projelerin yarıştığı şenlikte ilk 3'e giren takımların projeleri şöyle; Lise Kategorisinde, Tektan 1'inci, Vezir Köprüler 2'inci, Medical Case 3'üncü oldu.

Ortaokul kategorisinde ise; Akıllı Pasta Kutusu 1'inci, Tekno Sera 2'inci, Akıllı Ocak Projesi ise 3'üncü olmayı başardı.

Editör: Selim GÖKEL