Bakanlıklar tarafından alınan yüzde 25’lik kira artış oranını görmezden gelen pek çok mülk sahibi asgari ücrete ve memur zam oranlarının açıklanmasının ardından kira bedellerinde artışa gitti.


2024’ün Temmuz ayına kadar geçerli olacak olan yüzde 25 kira artış oranı kararı hala devam ederken pek çok ev sahibi asgari ücret ve memur maaşlarının artışının ardından fiyat artışlarını bahane ederek kira bedellerini yükseltmeye başladı. 


Kiracılar bazı mülk sahiplerinin kiracı haklarını görmezden geldiğini ve haksız kazanç sağladığını belirterek fahiş kira bedelleri konusunda denetim yapılması talebinde bulundu. 


Yılbaşından sonra tüm alanlarda fiyat artışlarının yaşandığını ve kira fiyatlarını da korkulu rüyaları olduğunu kaydeden kiracılar, “Son yıllarda en çok konuşulan konulardan biri olan fahiş kira bedelleri konusunda sorunlar giderek artıyor. Bakanlıklarımız konu ile ilgili kararlar alıyorlar ancak bazı mülk sahipleri bunları hiçe sayarak bildiğini okuyor. Özellikle maaşlara yapılan zamları bekleyen ev sahipleri kiracılara hemen fiyat artışı talebinde bulunuyor. 

Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı


Kış kıyamet demeden bizleri zor duruma sokarak kural tanımadan kapı dışarı ediyorlar. Çoğu zaman arabulucular devreye girerek ortaya yol bulunmaya çalışılıyor ama bunlar da bir noktadan sonra çaresiz kalıyor. Enflasyon artışlarına bağlı olarak zam yapmak isteyen ev sahipleri kiracıların yaşadığı zorluk ve sıkıntıları görmezden geliyor.


 Çoğu zaman değerinin neredeyse iki katı fiyata kiraya verilmek için ilana koyulan evler görüyoruz. Bu durum kira piyasasının da bozulmasına neden oluyor. Fahiş kira artışları konusunda daha kapsamlı çalışmaların yapılmasını ve denetimlerin arttırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Selim GÖKEL