Niğde’de ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. İkinci el araç satmak isteyen vatandaşlar alıcı beklerken, alıcılar ise ikinci el araçların her gün fiyatının artmasından dertli.

Niğde Galericiler Sitesi esnafları, oto piyasasında durgunluğun Kurban Bayramı’ndan sonra başladığını belirterek, “Oto pazarı bayramdan buyana sakin günler geçiriyor. Otomobil fiyatlarındaki aşırı yükselme alım satımı ciddi oranda etkiyor. Artık otomobil piyasası da döviz ile altın gibi her gün yükseliyor. İnsanlar aldığını satamaz, sattığını alamaz hale geldi. 

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV’de tarih belli oldu Araç sahipleri dikkat! Ek MTV’de tarih belli oldu

Yeni araç fiyatları da sürekli güncelleniyor. İkinci el araç fiyatları da pahalı olunca vatandaşlarda pazarda 1-2 saat gezerek uygun fiyata araç arıyor. Pazarda 25-30 yaşında araçlar var. Onların da masrafı çok oluyor. Bu araçların fiyatı bile 200 bin lira civarında. Normal binilecek en uygun aracın fiyatı ile ise en az 500-600 bin lira arasında. Eski ile yeninin arasında ki makas çok açıldı. Bakalım bunun sonu nereye gidecek. Bizde merak ediyoruz” diye konuştular.

Editör: Selim GÖKEL