Borhaber.net sitemizin arşivinde yer alan haberlere göre,

2012 yılında 6 Bin Aileye 6 Bin Ton Kömür Dağıtılıyordu.

2017 Yılında 7 Bin Aileye 1,5 Tondan 10 Bin Ton Dağıtılıyordu.

2023 Yılında 5 Bin Aileye 1.250 Tondan 6 bin 500 Ton dağıtılacak.

Her 5 kişiden 1’i sosyal yardıma muhtaç Her 5 kişiden 1’i sosyal yardıma muhtaç

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Niğde Valisi Cahit Çelik, kış ayının yaklaşmasıyla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile Niğde’de 5 bin 200 haneye toplam 6 bin 500 ton kömür dağıtımının yapılmaya başlanıldığını belirtti.

Niğde Merkez ve merkeze bağlı köylerde ve kasabalarda 5 bin 200 haneye 6 bin 500 ton kömür dağıtılacağını ve Hane başı 1250 ton kömür verileceğini ifade eden Niğde Valisi Cahit Çelik; “ SYDV aracılığı ile her kış ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanan kömür yardımı, bu yıl da Ağustos ayı itibariyle düzenli olarak dağıtılmaya devam ediyor. Merkeze bağlı köy ve kasabalarda kömür dağıtımının Ağustos ayı itibariyle başladık. Köy ve kasabaları bitirdikten sonra da Niğde merkezin dağıtımlarını yapıp bu seneki kömür ihtiyacını inşallah karşılamış olacağız” dedi.

Vali Çelik, sosyal devlet olma ilkesi gereği devletin ve hükümetin her zaman olduğu gibi bu yılda vatandaşların yanında olduğunu. Vakfımız bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelerimize kömür yardımında bulunmaya devam ettiğini ifade etti.

Şuanda ilimize uzak olan köylere dağıtım başladığını söyleyen Vali Çelik; “ merkeze bağlı köy ve kasabalarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza aile başı 1 ton 250 kilo olarak dağıtılıyor.

Vali Çelik, “Kömürlerin dağıtımı muhtarlar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerin gözetiminde yapılıyor. Öncelikli olarak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın kömürlerinin dağıtımını tamamlamak. Amacımız kış mevsimi gelmeden kömür dağıtım işlemlerini tamamlayıp vatandaşımıza sıcak bir yuva hazırlamaktır. Hizmet alımı yöntemiyle dağıtımı yapılmakta olan kömür, il merkezinde bizzat vatandaşların evlerine, köylerde ve beldelerde ise muhtarlıkların belirlediği alanlara indirilerek vatandaşlarımıza dağıtımı gerçekleştiriliyor” dedi.

Editör: Selim GÖKEL