Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Niğde’de çiçekçiler, sıkı bir çalışma içerisine girdi.

Niğde’de Kayısılar Çiçek Açtı Niğde’de Kayısılar Çiçek Açtı

Esnaf, birbirinden çeşit çiçekleri stoklarında hazır bulundurmaya başladı. Geçen yıl içerisinde en fazla çiçek satışının anneler gününden sonra sevgililer gününde yaşandığını belirten çiçekçiler, bu sevgililer gününde de iyi satış yapmayı istediklerini söyledi.   

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Çiçekçiler "Sevgililer Günü için hazırlıklarımız başladı. Sevgililer Gününde en fazla talep gül, karanfil ve papatya olduğunu için bu çeşitlere ağırlık vereceğiz. Orkide, şebboy ve frezyaya da ilgi oluyor. Çiçekçiler de stoklarını yenileyerek sevgililer günü bereketini yaşamaya hazırlanıyor. 
14 Şubat Sevgililer Günü için, vitrinleri çekici hale getirip, çeşitlerini artırıyoruz. Müşterilerimiz genellikle buket tercihi yapıyor. Şu anda gülün tane fiyatı 50 TL’dir. Bir buket tercihe göre 200 TL’den başlıyor. Bütçesine göre de ayarlayabiliyoruz" dedi.   

DUYGULARI ANLATMANIN EN ETKİLİ YOLU ÇİÇEKTİR 
Kış nedeniyle piyasanın durgun olduğunu söyleyen Sarı, "Kış nedeniyle durgun olan piyasanın Sevgililer Günüyle hareketlenmesini ümit ediyoruz. Sevgililer Günü için stoklarını güncelleyen çiçekçilerde, her türde çiçek bulmak mümkün. Duyguları anlatmanın en etkili yolu çiçektir. Sevgililer Gününün vazgeçilmez hediyelerinin başında yer alan çiçekler başta olmak üzere yine oyuncak ayılara da tercih oluyor" ifadelerini kullandı.

SİPARİŞLER BİRKAÇ GÜN ÖNCESİNDEN YAPILMALIDIR
Sipariş vermek isteyen müşterilere de çağrı yapan çiçekçiler, "Bizim için önemli olan siparişlerin birkaç gün öncesinden yapılmasıdır. 14 Şubat’ta çiçekçiler yoğunluk yaşıyor, aynı gün sipariş verilirse aksamalar yaşanabilir. Bu nedenle siparişler öncesinden verilirse aynı gün, aynı saatte çiçekler veya siparişler teslim edilir, herhangi bir aksaklık yaşanmaz" diye konuştu.

Editör: Selim GÖKEL