Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 01-31 Mart ayında farklı tarihlerde meydana gelen 246 olay aydınlatılırken, bu olaylarla bağlantılı olan 344 şüpheli yakalanmış, bu şahıslardan 53’ü Adli mercilere sevk edilmiş olup 28’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Niğde’de Sibergöz Operasyonu! Niğde’de Sibergöz Operasyonu!

Konu ile ilgili olarak Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 01-31 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; 76 Kasten Yaralama, 42 Taksirle Yaralama, 37 Tehdit, 22 Mala Zarar Verme, 15 Hakaret, 8 Güveni Kötüye Kullanma, 8 Dolandırıcılık, 7 Açıktan Hırsızlık, 5 Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma, 4 İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, 4 Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme, 3 Yağma, 3 Nitelikli Dolandırıcılık, 2 Otodan Hırsızlık, 2 Evden Hırsızlık, 2 Şantaj, 2 Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, 1 Israrlı Takip, 1 Kişisel Verilerin Kaydedilmesi, 1 Hayvan Hırsızlığı ve 1 Oto Hırsızlık olayı aydınlatılmıştır. Olaylarla ilgili olarak toplamda 344 şüpheli yakalanmış, bu şahıslardan 53’ü Adli mercilere sevk edilmiş olup 28’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Haklarında Yakalama Emri bulunun 94 Şahıstan 50’ si Adli mecilere sevk edilmiş olup bu şahıslardan 44’ü tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ekiplerimizce yapılan Umuma açık işyerleri denetimlerinde 44 işyeri denetlenmiş, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanmıştır. Ekipler Amirliğimizce yapılan çalışmalar neticesinde; 3376 Şahsın GBT kaydı sorgulanmış, 10 Aranan Şahıs yakalanmış, 1 Ruhsatsız Tabanca ele geçirilmiş, 1 Çalıntı araç yakalanmıştır. İlimiz genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirlerimiz ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir

Editör: Selim GÖKEL