Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Niğde’ye 2023 yılının ağustos ayına kadar 6 bin 547 yabancı turist gelirken, hemen yanı başımızda bulanan komşumuz Nevşehir’e ise 628 bin 589 yabancı turist ziyaret etti.

NİĞDE’DE TURİZMİN ADI YOK!

Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Niğde’de, her dönemde siyasilerin ve bürokratların yaptığı turizm yatırımlarını canlandırarak Niğde’nin turizm pastasından hak ettiği payı alması için çalışmalar yapacağız söylemleri yine havada kaldı.

Yıllardır bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen Niğde Turizminin açıklanan rakamlarla yine sınıfta kaldığı görülüyor. Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen fakat Kapadokya’nın hiçbir avantajından yararlanamayan Niğde’ye 2023 Ağustos ayında sadece 6 bin 547 yabancı turistin geldiği öğrenildi.

NEVŞEHİR’İN BİNDE BİRİ OLAMADIK

Kapadokya’nın turizm pastasından en büyük payı alan Nevşehir’i ise 2023 Ağustos ayında 628 bin 589 yabancı turist ziyaret ederken, 2023 yılının ilk sekiz ayında ise 3 milyondan fazla yabancı turist ziyaret etti. Niğde’yi ise çoğunlukla yerli turistlerin ziyaret ettiği gözlemlendi.

Niğde’de ihracat arttı, ithalat azaldı Niğde’de ihracat arttı, ithalat azaldı

AKSARAY TURİZİMDE SIÇRAMA YAPTI

Niğde’ye oranla kültür ve turizm varlıkları bakımından daha geride olan Aksaray son dönemde yaptığı turizm yatırımları ve tanıtımlarıyla büyük ilerleme kaydetti. Özellikle Ihlara Vadisi ve Hasan Dağı’nın tanıtım ve reklamını yapan Aksaray’da 2023 yılı sonuna kadar 2 milyon yerli ve yabancı turistin ağırlanması hedefleniyor.

TURİZM İÇİN ACİL EYLEM PLANI YAPILMALI

Zengin tarih, kültür ve doğa güzelliklerine sahip olan Niğde için yıllardır söz verilen ve bir türlü yapılamayan turizm çalışmalarının acilen yeniden ele alınması gerektiğini belirten vatandaşlar; “Niğde’de yıllardır turizme önem verilmedi. Her dönemde siyasiler ve yöneticiler Niğde turizmi için çalışacaklarını ve turizm pastasından Niğde’nin hak ettiği payı alacağını söylemesine rağmen, yıllardır bu konuda ciddi adımlar atılmadı. İlimizde turizmin kalbini oluşturan müze ve ören yeri çıkış noktasından hareketle turizmin daha fazla canlanması ve bundan hak edilen ölçüde yararlanılmasının sadece müze ve ören yerleriyle mümkün değildir. Niğde turizmi için acil eylem planı yapılmalı ve her yönüyle bu konuda geniş çalışmalar gerçekleşmeli. Aksi halde Niğde’nin turizm sektöründe olmasının imkânı yok, Nevşehir’i ve Aksaray’ı örnek almalıyız” dediler.

Editör: Selim GÖKEL