Devletin sağladığı teşviklerle son dönemde yatırımcıların rotasını çevirdiği Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 6 bin 100 kişilik çalışan gücüyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kuruluşunda 112 parsel ve 261 hektarlık alanda 70 kişiye istihdam sağlayan Niğde OSB, bugün 705 hektarlık alanda 137 sanayi parselinde ve 105 firmada 6 bin 100 kişilik istihdamla faaliyet yürütürken, 26 sanayi parselinde ise tesislerin inşaatları sürüyor.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, gazetecilere yaptığı yazılı açıklamada bölgesel ve sektörel teşvik programında yer alan Niğde OSB’de yatırımcıların kdv istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteğinden gibi avantajlardan yararlandığını kaydetti.

Altunbaş, Niğde-Ankara Otoyolu, limana olan yakınlığı gibi lojistik ve konum avantajı, kentte istihdama hazır genç nüfusun yoğunluğu ile OSB arazisinin sağlam zemininden kaynaklı depreme dayanıklı olması nedeniyle dikkat çeken Niğde OSB’nin, yatırımcılar için de cazibe merkezi haline geldiğini anlattı.

Sanayicilere her alanda destek verdiklerini ifade eden OSB Başkanı Altunbaş, “Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, "Niğde OSB'nin konum açısından ithalat ve ihracata elverişli olması, ihtisas gümrük bölgesi olması, sanayicilerimiz açısından ciddi bir ekonomik kazanç sağlıyor. Niğde OSB, her türlü altyapısı tamamlanmış ve birçok sanayi tesisinin faaliyetini üretmekte ve yoğun arsa tahsis talebi nedeniyle OSB alanını genişletme çalışmaları devam ediyor. OSB enerji nakil hattı, GES tesisi, atıksu arıtma tesisi, içme suyu arıtma tesisi, elektrik ve doğal gaz dağıtım hatları ile her türlü altyapı ve üst yapı çalışmalarımız ile sanayicilerimize destek sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

“6 milyon dolar yatırımla 99.694,92 m2 yüzölçümlü ve 23.000 panelin yer aldığı 6,095 mWh kapasiteli güneş enerjisi sisteminin (GES), OSB'ye yenilenebilir enerji sağlandığını belirten Altunbaş, “Ayrıca, GES genişleme alanında çalışmaları devam eden 504 hektarlık ve 41.7 hektarlık alanların yapılaşmaya uygun olmayan bölümlerinde oluşturulacak teknik altyapı alanlarında, Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakat kapsamında Sınırda Karbon Vergisi Uygulamasına hazırlanması ve ABD'nin de benzer uygulamalara gidecek olması, kullandığı elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını kanıtlayan firmaların ihracat yapabilecek olması nedeniyle Niğde OSB'deki firmaların tükettikleri elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunu karşılamak üzere yaklaşık 60 MW GES Tesisi kurularak yenilenebilir enerjiye ulaşılmasını planladıklarını” söyledi.

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Editör: Selim GÖKEL