Geçtiğimiz haftalarda Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Yılı yeniden yönetici görevlendirme sonuçları açıklanmıştı. Bu haberimiz 50 binin üzerinde  okundu.   Atanan İSİMLERİ görmek için TIKLAYIN. 

Okuma yazma kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifika erildi Okuma yazma kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifika erildi

Toplamda 120 yönetici görevlendirmişti. Ataması yapılan yöneticilerin 58'i  Müdür kadrosuna, 62 öğretmen ise Müdür Yardımcısı kadrosuna atanmıştı. 

Bu yıl ataması yapılan 58 Okul Müdüründen sadece 1 (bir) öğretmen müdür olarak atandı. Oda Altunhisar'da  Anaokulu Müdürlüğüne 33,75 lik atama puanı ile 58. sırada. 

Öğretmenlik bir kadın mesleği, diğer sektörlere göre kadınların yoğunluk oluşturduğu bir iş kolu... Oysa MEB'de % 47 erkek öğretmen, % 53 kadın öğretmen görev yapıyormuş. Öğrencilerin kız erkek oranı da farklı değil. 

Kadın öğretmenlerin meslek başarısı yadsınamaz. Diğer sektörler, partiler, sivil toplum kuruluşlarındaki yöneticilik oranları ve başarılarıda yüksek. 

Kadın öğretmen çok olmasına rağmen, kadın  müdür neden yok?  Diğer illerde mesela komşu il Kayseri'de 48 kadın müdür var, düşük bir oran.  Ama Niğde'de 58 atama yapılıyor kadın okul müdürü yok. Yönetmelik kadınların müşteşar dahi olmasına izin verirken, bırakın okul müdürlüğünü, kadın ilçe müdürü, kadın il müdür yardımcısı, kadın şube müdürü dahi yok. Kız İmam Hatip Lisesi ve ortaokullarının müdürü bile erkek. 

Neden?...

Ayrıca bu konu bilimsel bir araştırma konusu dahi olur. Niğde Üniversite'sindeki Yrd. Doç. Doç,  Dr. , Prof. , Öğretim Üyelerine tavsiyemdir. 

...

NİĞDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 YILI İLK DEFA YÖNETİCİ GÖREVLENDİRMELERİ ÜNVANLARA GÖRE İHTİYAÇ LİSTESİ için de Aşağıdaki linke TIKLAYIN

03165018_2023_YYlY_Ylk_Defa_Yonetici_Gorevlendirmeleri_Unvanlara_Gore_Yhtiyac_Listesi_1

okukitap637

Editör: Selim GÖKEL