Niğde Belediyesi, sanatseverleri buluşturmak ve umudu yeniden yeşertmek amacıyla ART-Quake-12 "Umudunu Yitirme: Karanlıktan Aydınlığa Bir Yol Var" Meksika Uluslararası grup resim sergisini düzenliyor. Sergi, 21 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’te Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “21 Ekim Cumartesi günü, Saat 13:00’te Belediyemiz Güzel Sanatlar Galerisinde Niğde Belediyesi ile Küratör Sefa Büte'nin ortaklaşa düzenleyeceği ART-Quake-12 “Umudunu Yitirme” " Karanlıktan Aydınlığa Bir Yol Var" Meksika Uluslararası grup resim sergisi yapılacaktır. Sanatın gücünü keşfetmek ve umudu yeniden yeşertmek isteyen herkesi, 21 Ekim Cumartesi günü saat 13:00'te Belediyemiz Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilecek olan ART-Quake-12 sergisine davet ediyoruz. Karanlıktan aydınlığa uzanan bu yolculukta, umudu yeniden keşfetmek için bir adım atmanızı bekliyoruz.”  Dedi.

Serginin küratörlüğünü ise Ressam Sefa Büte üstleniyor. Büte, serginin içeriğini ve temayı belirlerken, izleyicilerin duygusal bir yolculuğa çıkmasını ve umutla dolup taşmasını amaçladıklarını belirtirken, “Umudunu Yitirme: Karanlıktan Aydınlığa Bir Yol Var" temasıyla, umudu kaybetmiş insanların içinde bulunduğu zorlu süreçleri yansıtmayı hedefliyoruz. Sergide yer alacak olan eserler, sanatçıların karanlığı aydınlığa çevirme çabalarını ve umut dolu mesajlarını izleyicilere aktaracaktır.” dedi.

Sergi boyunca galeri ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak. Ayrıca, sergi süresince sanatçılarla etkileşim imkânı da sunulacak ve sanatçılar eserleri hakkında bilgi verecekler.

Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro

Editör: Selim GÖKEL