Niğde Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 6. Kitap Fuarı kapılarını açıyor. Fuara katılan yayınevleri, geniş bir kitap yelpazesi sunacak ve okuyucuların ilgisini çekecek pek çok farklı türde kitabı sergileyecekler. Aynı zamanda, yazarlar da eserlerini tanıtacak ve okurlarıyla buluşacaklar. 10 gün sürecek fuara, 120 yayınevi ve 51 yazar katılırken 19 yazarın imza ve söyleşi programı olacak. Kitapseverler Kitap Fuarını saat 10.00- 21.00 arasında ziyaret edebilecek.

 

FUAR 27 EKİMDE BAŞLIYOR

27 Ekim- 05 Kasım tarihleri arasında Grant Otel’in yanındaki yıkılan vakıflar binasının arazisinde gerçekleştirilecek olan fuara 120 yayınevi ve 51 yazar katılıyor.

Fuara katılacak olan yazarlar, imza ve söyleşi programlarıyla okurlarla bir araya gelecek. Bu programlar, kitapseverlere yazarlarla birebir iletişim kurma ve sorularını sorma imkânı sağlayacak.

Kitap Fuarı, 27 Ekim Cuma günü başlayacak ve 05 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. Ziyaretçiler, fuarı her gün saat 10.00'dan 21.00'e kadar ziyaret edebilecekler.

Kitap severler için oldukça heyecanlı bir etkinlik olan Niğde Belediyesi 6. Kitap Fuarı, zengin içerikleriyle okuyuculara keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Fuara katılan yayınevleri, geniş bir kitap yelpazesi sunacak ve okuyucuların ilgisini çekecek pek çok farklı türde kitabı sergileyecekler. Aynı zamanda, yazarlar da eserlerini tanıtacak ve okurlarıyla buluşacaklar.

 

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN DAVET

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kitap fuarına tüm vatandaşları davet etti. 10 gün sürecek olan fuar, kitapseverler için birbirinden değerli yayınevlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde halkının kitaplara olan ilgisini artırmak, okuma alışkanlığını desteklemek ve kültürel bir etkinlik sunmak amacıyla bu fuarı düzenlediklerini belirtti. Kitap fuarının Niğde'nin kültür ve sanat hayatına önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Özdemir, vatandaşları bu fırsatı kaçırmamaları konusunda uyardı.

Fuarda, yerli ve yabancı birçok yayınevinden binlerce kitap yer alacak. Edebiyat, tarih, felsefe, sanat, çocuk edebiyatı gibi birçok farklı kategorideki kitaplar, fuar süresince ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kitap fuarının, özellikle gençlerin ve çocukların okuma alışkanlığını artırmaya yönelik olduğunu vurgulayan Başkan Emrah Özdemir; "Okumak, insanın dünyayı daha iyi anlamasını ve kendini geliştirmesini sağlayan en önemli faaliyetlerden biridir. Kitap fuarımız, bu bilinçle düzenlenmiş olup, gençlerimiz ve çocuklarımız için keyifli bir okuma ortamı sunmayı hedeflemektedir." Şeklinde konuştu.

 

Uluslararası Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı Uluslararası Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı

10 GÜN SÜRECEK

Fuarla ilgili açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan 6. Kitap Fuarı, 27 Ekim Cuma günü başlayacak ve 05 Kasım Pazar gününe kadar sürecek. Fuar, Cumhuriyet Meydanı'nda, Grand Otel yanında bulunan alanda gerçekleştirilecek. Fuara, 120 yayınevi ve toplamda 51 yazar katılım sağlayacak. Ziyaretçiler, fuar boyunca kitapları inceleyebilecek, yazarlarla tanışma ve imza alma fırsatı bulabilecekler. Ayrıca, 19 yazarın da imza ve söyleşi programı düzenlenecek. Bilindiği üzere Kitap fuarları, okuma kültürünün geliştirilmesi ve kitap severlerin bir araya gelmesi için önemli etkinliklerdir. Biz de bu fuar vesile ile, okuyucuların bir araya gelerek yeni kitaplar keşfetmelerine ve yazarlarla tanışmalarına imkân sağlayacağız.” Dedi.

 

FUARA KATILACAK YAZARLAR

Fuarda, Nurullah Genç, Hasan Ayaz, Merve Gülcemal, Gökçen Çatlı, Şefik Ünal, Vehbi Vakkasoğlu, Bekir Develi, Cihat Yaycı, Hayati İnanç, Fikret Eroğlu, Ayşe Kulin, Serdar Tuncer, Işıl Işık, Hatice Kübra Tongar, Ahmet Selçuk İlkan, Sinan Akyüz, Halit Ertuğrul, Füsun Önal Saniye Bencik Kangal ve daha birçok yazar sevenleriyle buluşacak.

1-34

Editör: Selim GÖKEL