Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi sahasında incelemelerde bulundu. Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasında incelemelerde bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik’e Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecem ve ilgililer eşlik etti. 

10 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde 2. OSB incelemeleri esnasında yaptığı açıklamada, 10 bin kişilik istihdam hedeflediklerini belirterek, Konaklı Beldesi ve Hüyük Mevkii arasında kurulumu tamamlandığında bölgenin önemli çekim merkezi haline gelecek olan Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 10 bin kişilik istihdamın hedeflendiğini söyledi. 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Whatsapp Image 2024 01 04 At 12.10.38

Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Çelik, “Valiliğimiz koordinesinde, Belediyemiz ve Niğde İl Özel İdaremizin ortaklığında kurulan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kuruluş protokolü onaylanan Niğde 2. OSB’de malumlarınız olduğu üzere yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve YG-AG elektrik şebekesini kapsayan altyapı ihalesi 269 milyon 900 bin TL bedelle gerçekleşmiş ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştı. 

Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor

Altyapı işinin 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bizlerde Başkanımız ile buradaki çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Her zaman üretimin, sanayinin ve istihdamın önemine vurgu yapıyoruz. Temennimiz burdaki çalışmaların kısa süre zarfında tamamlanması ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi ile Niğde-Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi gibi burada da vatandaşlarımıza iş ve aş sahaları açılmasıdır.” dedi. 

OSB LOJİSTİK BAKIMDAN ÇOK ÖNEMLİ NOKTADA

Bölgenin lojistik bakımından çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Vali Cahit Çelik, açıklamasının devamında; “2. Organize Sanayi Bölgemiz lojistik olarak önemli bir konumda. Organize sanayi bölgesinin yakın çevresine bakıldığında; Hüyük tren istasyonuna komşu, katı atık depolama tesisine 25 km, hizmete girecek Andaval yükleme merkezine 15 km, Niğde garına 29 km, Adana-Ankara Otobanı Niğde Doğu çıkışına 16 km, Mersin limanına 214 km, Nevşehir Kapadokya Havalimanına 111 km, Kayseri Havalimanına 100 km mesafede olduğunu görüyoruz. 
Ümit ediyorum ki; 2. OSB’miz Anadolu’nun parlayan yıldızı olacak, ilimiz ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca, ilana çıkılmadan şimdiden yer tahsisi için firmalardan organize sanayi bölgemizin kapasitenin iki katı başvuru yapılmış durumda olduğunu görmek de ayrıca memnuniyet vericidir.” dedi.

Editör: Selim GÖKEL