Niğde’de Çocuk Bakım Kuruluşlarında kalan geleceğin şefleri, ‘Marifet Kimde ?’ yarışmasının final etabında dereceye girmek için Çocuk Bakım Kuruluşlarında kalan çocuklar hünerlerini sergiledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar arasında ekip çalışması, iş birliği, sosyal bağlar ve iletişim becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen yarışmada final heyecanı yaşandı. Yemek yapmayı seven çocuklar arasında yapılan yarışmada belirlenen menüyü 90 dakikada hazırlayan ve jüriye sunan, ön elemeleri başarıyla geçen 3 takımdan Kumluca Çocuk Evi birinci oldu.

Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Niğde Valiliğinin himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü işbirliği ile düzenlenen ‘Marifet Kimde ?’ yarışmasının final etabı öncesi, yarışmacılara başarı dileyen Niğde Valisi Cahit Çelik’in eşi Nermin Çelik basın mensuplarına yaptığı açıklamada; ‘’Bugün Niğde Çocuk Bakım kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz için düzenlemiş olduğumuz Marifet Kimde yarışmasının final etabı için burada bulunmaktayız. Yaklaşık 2 Ocak tarihinden itibaren ön elemelerimizi gerçekleştirdik. Her kuruluşumuzdan yaklaşık kuruluşumuzdan üçer kişilik üçer takım halinde yarıştılar çocuklarımız. Bugün de dörder kişilik takımlar adeta kuruluşumuzdan birer takım oluşturarak bugün inşallah final açılımı gerçekleştireceğiz. Tabii sonunda bir birinci seçmek çok zor olacaktır bizim için. Çünkü ön elemelerde birbirinden lezzetli yiyecekler tattık. Ve karara varmak da gerçekten çok zor oldu. Bugün belki burada o zorluğu tekrar yaşayacağız hep beraber ama bir birinciyi seçmemiz gerekecek. Ben burada katılım gösteren, bu medeni cesareti gösteren gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan jüri üyelerimize Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümünün çok değerli hocalarına ve Rektörümüzün değerli eşi olmak üzere, müdürlüğümüzün çok değerli çalışanlarına, çok teşekkür ediyorum. Tabii amacımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Bey'in de söylediği gibi bu yarışmanın önce Niğde'de geleneksel hale gelmesi ve sonra Türkiye genelinde inşallah geleneksel bir yarışma haline gelmesi, genelleştirilmesi en büyük dileğimizdir’’ İfadelerine yer verdi.

422118398 681129587540834 1009169622363324651 N

Editör: Selim GÖKEL