16 ülkeden 43 sanatçının katılımıyla, 28 Eylül 2019'da Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in açılışını yaptığı ARTQUAKE-2 temalı uluslararası resim sergisi büyük ilgi gördü.

ANI (Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu)'nun önderliğinde, ressam Safa Büte 'nin küratörlüğünü yaptığı ve GAPI (Hollanda, Güney Kore Sanatçılar Topluluğu), PAS (Portekiz Uluslararası Sanatçılar Topluluğu) tarafından desteğiyle gerçekleştirilen sergi 12 ekim 2019 tarihine kadar Niğdeli sanatseverlerin izlenimine sunulacaktır.

Ressam Safa Büte tarafından hazırlanmış olan "Sanatın Anadolu'ya Götürülmesi" projesinin bir parçası olan sergiler zinciri önümüzdeki yıllarda da devam edilecektir. Niğde ilimizin ve ülkemizin tanıtımına azımsanmayacak bir katkıda bulunan sergiye, Nepal, Hindistan, İspanya, Ukrayna, Kore ve Hollanda basını da önemli ölçüde yer vermiş olup projenin devamı konusunda açık destek vermişlerdir. ANI Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu'nun gerçekleştireceği ve ressam Safa Büte'nin küratörlüğünü yapacak olduğu, Nisan 2020'de İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Artquake-3 temalı sergiye ise şimdiden 13 ülkeden 16 sanatçı katılımcı olmak için istekte bulunmuştur.

Ayrıca, WAW Dünya Sanatçı Kadınlar Topluluğu, L-art İran Öncü Sanatçılar 'da, GAPI ve PAS'la birlikte Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu ile projede yer alma ve destekleme isteğinde bulunmuşlardır. Önümüzdeki yıllarda farklı ülkelerden daha başka sanat topluluklarının da ANI projelerine katılımı beklenmektedir.

Editör: TE Bilişim