Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamit Han çok güçlü bir istihbarat ağına sahipti. Yurdun her yerinden Yıldız Sarayı’na sürekli bilgi akışı sağlanırdı. Kendisine gelen bilgileri değerlendirir ve ona göre en güzel hükmü verirdi. Bu bilgi akışı sadece yazılı olarak değil aynı zamanda fotoğraflar vasıtası ile de olurdu. Padişahın bu yolla memlekette ne olmuş ne bitmiş hepsinden haberi oluyordu.  Bu fotoğraflardan bizlere tarihin en büyük fotoğraf arşivlerinden birisi kaldı.

19. yüzyılın en büyük görsel arşivi' olarak tanımlanan bu arşiv o dönemde çekilen binlerce fotoğraftan oluşuyor. Yıldız Albümleri bizlere dönemin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi tarihini okuma, yorumlama ve tespit imkânı sunuyor. Koleksiyon, 918 albüm içeresinde yer alan 36 bin 585 fotoğraftan oluşuyor.

Abdülhamit hanın bu fotoğraf arşivi İstanbul üniversitesi tarafından 2. Abdülhamit Han fotoğraf albümleri olarak yayımlanıyor. Buradan seçtiğimiz Niğde ve Ulukışla ile ilgili fotoğrafları kıymetli hemşerilerimizle paylaşmak istedim. 

Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek

Kaynak: http://katalog.istanbul.edu.tr/client/tr_TR/default_tr/search/results?te=&lm=IUNEKABDUL

Editör: TE Bilişim