Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Topraktan Sofraya Niğde Patates Festivali  30 Ekim 2021 günü gerçekleştirildi. Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivale vatandaşların ilgisi büyüktü. Festival kapsamında ünlü Şeflerin hazırladığı 51 çeşit patates yemeği tanıtıldı ve ücretsiz patates cipsi ile patates ve elmalı dondurma ikram edildi.

Festivalde konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Marka Kent Niğde çalışmaları 3-4 yıl önce başlamıştı şükürler olsun bizde Niğde’yi markalaştırmak adına önce Niğde’yi ülkemize daha sonra dünyaya tanıtmak adına projelerimize başladık. Bu festivalimiz bu projenin ilk adımı olacak ilk meyvesini almış olacağız sizlerle birlikte. Aslında 2 yıl önce planlamıştık her ay Niğde’miz de bir festival yapacaktık ama maalesef araya pandemi girdi ara vermek zorunda kaldık. Ama pandeminin rahatlaması ile birlikte Niğde’miz de marka şehir kapsamında ilk festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Niğde de bugün patates festivalini yapıyoruz patates herkes için çok değerli bu yüzden sarı altın diyoruz. Niğde’nin sarı altını patatesi hem değerini artırmak adına hem de dünyaya tanıtmak adına gerçekten bu festival çok önemli bugün aramızda çok kıymetli şeflerimi var. Dünyaca ünlü şeflerimiz aramızda inşallah bugün Niğde patatesini dünyaya tanıtacaklar. Bu muhteşem festivalde bizlerle birlikte ter döken, emeği geçen ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Niğde’mizin tanıtımı için elden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunu gösterisi sunuldu ve patatesin tarihsel sürecinin anlatıldığı videosu izletildi.

Daha sonra kurdele kesen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir , CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve diğer protokol üyeleri, Patates Araştırma Enstitüsünce geliştirilen yerli patates çeşitlerini inceledi, şeflerin hazırladığı 51 çeşit patates yemeği tanıtıldı ve ücretsiz patates cipsi ile patates ve elmalı dondurma ikram edildi.

Festival kapsamında, patatesin toprak sofraya uzanan serüveninin fotoğraflarla anlatıldığı serginin açılışı yapıldı.

Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı

Akşam ise festival coşkusu Arzu Akdaş ve Emre Kaya tarafından verilen konserle devam etti.

31 Ekim Pazar günü ise Niğde kültür merkezinde ‘Topraktan Sofraya Niğde Gastronomi Turizmi’

Paneli düzenlendi.  Burada geleneklere uygun hazırlanışından sunumlarına kadar, Niğde’nin yöresel yemeklerini konuşuldu.

Editör: TE Bilişim