Niğde’de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’nde programa Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir,  daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Mustafa Çelik; “Öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında anne babalarından sonra ilk sırada sizler gelmektesiniz. Sizlerin öğrencilerimize karşı sergileyeceği duruş, onlara yaklaşımınız ve öğrencilerimizin üzerinde bırakacağınız etki onların hayatında hiçbir zaman silinmeyecek izler bırakacaktır. Bundan dolayıdır ki hepimiz aradan uzun yıllar geçse de hayatımıza etki eden öğretmenlerimizi her zaman hatırlar ve onları saygı ile anarız. Millet olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımız beşerî gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızı çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının ve değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; tarihine, milletine, Devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple sizlerin en temel amacı, çocuklarımıza milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim vermek olmalıdır” dedi.

Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri olan sizler yetiştireceksiniz diyerek öğretmenlere seslenen Vali Çelik; “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri olan sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” veciz ifadesinden hareketle; Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatınız. Onları itina ile yetiştiriniz ve en önemlisi iyi bir insan olmalarını sağlayınız. Her çocuğumuzun özel olduğuna inanarak ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda onları geleceğe hazırlayınız. Cumhuriyetimizin 100. yılını bu yıl büyük bir coşku ile onurla kutladık. Büyük Türkiye Devleti artık ikinci yüz yüzyılına, Türkiye Yüzyılına giriyor. Yeni Yüzyıl sizlerin gayretleriyle çocuklarımızın omuzlarında yükselecek, yücelecektir. Ülke olarak her alanda güçlü olmamızın tek şartı sizlerin şekillendirdiği gelecek nesillerimizin donanımlı bireyler olmasından geçmektedir” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; “Milletimize yüzyıllar öncesinden rehber olmuş, yaptıkları çalışmalarla yalnızca bizlere değil insanlığa da ışık olmuş nice mimarları,  doktorları, sanatkarları, bilim insanlarını ve liderleri yetiştiren öğretmenlerdir. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi,  İbn-i Sina’yı, Mimar Sinan’ı, Farabi’yi yetiştiren de bir öğretmen değil midir? Fatih Sultan Mehmet’i İstanbul fatihi yapan Akşemseddin bir öğretmen değil midir? Her birimiz bir öğretmenin elinde ince ince işlenmedik mi? Hazreti Ali, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyerek ilme ve âlime İslam dininin verdiği değeri ifade etmiştir. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da muallimlerdir. Muallimlik para değil ruh işidir.  Zira özellikle de içinde bulunduğumuz bugünlerde bütün dünyanın ihtiyacı olan merhametli, ahlaklı, vicdanını menfaatinin üzerinde tutan nesiller yetiştirmek ve bu doğrultuda onlara örnek olmak biz öğretmenlerin en önemli vazifesidir” dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı dinleti, halk oyunları ve oratoryo gösterisi düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ortaokullar arası öğretmenler günü temalı şiir yarışmasında birinci olan öğrencinin şiirini okuması, Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin etmesi, Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi ile program sona erdi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 16.09.43 (1)

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

WhatsApp Image 2023-11-24 at 16.09.43 (4)

WhatsApp Image 2023-11-24 at 16.09.43

Editör: Selim GÖKEL