Üniversiteli öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri program Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve geçmişten günümüze bütün aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlatıldı.

Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık, Dernekleri ile Niğde Üniversitesi Tiyatro Kulübü işbirliğinde düzenlediği  ‘BENDE VARIM’ adlı  tiyatro eserinin sunulmasındaki katkıları nedeniyle Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp’e şükranlarını belirtti.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ve ekibinin Niğde’ye gelip kendilerini onurlandırdığı,  güzel ve anlamlı gösteriyi paylaştıkları için teşekkür eden Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık; “Aksaray Toplum Ruh Sağlığı Ekibinin sadece Niğde’ye değil, bütün bir Türkiye’ye örnek olduklarından dolayı kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Bıyık; “Yapılan bu örnek davranış sayesinde de engellilerin dünyanın en zor sanatlarından biri olan tiyatronun üstesinden gelinebileceği gözler önüne serilmiştir. Yeter ki her türlü desteği kendilerine verelim. Unutmayalım ki, hepimiz birer engelli adayıyız” diye konuştu.

Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık’ın konuşmalarının ardından tiyatro gösterimi sunuldu. Plaketler Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Uz. Dr. Basri Köylü’ye takdim edildi.

Tiyatro eserini izlemek üzere Niğde İl Genel Meclis üyesi Durmuş Ali Balta, AK Parti Çiftlik eski İlçe Başkanı Bayram Taş,  Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Temeli, Divarlı Belediye eski Başkanı Rüstem Cullaz, NİKSODER Başkanı Hacı İlker Arala konuk olarak katıldılar.


 
Editör: TE Bilişim