Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliğinin düzenleyeceği “Türkiye’de Darbeler ve Yeni Anayasa’dan Beklentiler” konulu panel için geri sayım başladı. 8 Nisan Pazar günü saat 19.30’da Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda yapılacak olan panel için ön hazırlıklar tamamlanıyor.

 

Oturum Başkanlığını Yazsanbir Yönetim Kurulu üyesi Salih Toyran’ın yapacağı panel için Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye İnisiyatif Hareketi Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ve Yazar Yusuf kaplan katılacak.

 

Yazsanbir Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu önemli mesele için ilk kez bu tarz bir panel düzenlediklerini belirterek, bu panelin Niğde’de de bir ilk olacağını söyledi. Türkiye’deki yazar birliklerine bakıldığı zaman sivil anayasa için tek panel düzenleyen kurumun Yazsanbir olduğunu vurgulayan Eraslan, “Sivil anayasa, sivil bir yönetim, sivil bir Türkiye istiyoruz” diye konuştu.

 

“Türkiye’de Darbeler ve Yeni Anayasadan Beklentiler”  konulu panelin üç bölümden oluşacağını belirten Eraslan; “Birinci bölümde Türkiye’deki 1960, 1980 ve 28 Şubat post modern darbenin alınacak. İkinci bölümde ise yeni anayasanın eni boyuna ele alınacağı ve üçüncü bölümde de salondaki dinleyicilerin konu ile ilgili sorularına panelistler cevaplayacaklardır. Panel için Türkiye’de adını duyurmuş, sivil, özgürlükçü ve demokrasi konusunda tavırları belli ama üç önemli kesimimin üç önemli temsilcisini Niğdelilerle buluşturacağız. Bu çok önemli bir başarıdır. Umarım Niğde’den çıkan bu ses Türkiye’de Yeni Anayasa’nın çıkmasına karınca kararınca katkısı olur. Bizde bu çalışmalarımızı karşılığını almış oluruz. Bütün Niğdelileri 8 Nisan Pazar günü yapılacak olan panele davet ediyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim