Niğde Üniversitesi’nde Türk Musikisi Devlet Konservatuarını tanıtma etkinliği kapsamında bir dizi konser düzenlendi.



Solistliğini Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Selçuk Timur’un yaptığı, Niğde Üniversitesi Türk Musikisi İcra Heyeti’nin “Baharı Karşılayan Şarkılar” adlı konseri Derbent Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural, akademik personel, öğrenciler ve Niğdelilerin büyük ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

Program, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural’ın konservatuar bünyesinde açılmış olan Türk Müziği Bölümü hakkında bilgiler vermesiyle başladı.  Doç. Dr. Feyzan Vural; “ Öğrencilerimize nitelikli eğitim verme çabasıyla oluşturduğumuz eğitim öğretim planı dâhilinde, Türk Müziği hakkında derinlemesine bilgi sahibi, çalgısına hâkim ayrıca dünya müzikleri konusunda yetkin bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Son derece genç, dinamik ve idealist bir kadroya sahip olduklarını belirterek konuşmasına devam eden Doç. Dr. Vural, kadro kuruluş ve fiziki donanım konusunda kendilerine her türlü desteği veren Niğde Üniversitesi Rektörlüğüne de teşekkür etti.

Niğde Üniversitesi öğretim elemanlarının oluşturduğu Türk Musikisi İcra Heyeti, Türk Sanat Müziğinin saygın bestekârlarının seçkin eserlerine yer verdi. Avni Anıl, M. Nûreddin Selçuk, Yurdal Tokcan, Erol Sayan gibi bestekârların kürdî, hüseynî, bayâtî, hüzzam, segâh ve nihâvent makamlarında birbirinden güzel 16 eserinin başarıyla seslendirildiği konser, dinleyenlerden tarafından büyük beğeni topladı.

Konserin ardından günün anısına Rektör YardımcısıProf. Dr. Metin Yıldırım tarafından solist Öğr. Gör. Selçuk Timur’a teşekkür plaketi takdim edilirken, Ankara Türk Sanat Müziği Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Dernek Başkanlığı yönetim kurulu üyesi Yaşar Hüseyin tarafından da çiçek takdimi yapıldı.


Editör: TE Bilişim