2003 yılında 17 ülkenin katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatlarında, 2013 yılında 140 ülkeden gelen 1750 öğrenci Türkçe ile buluşacak, Türkçe ’ye ses verecek.

 

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından tertiplenen Türkçe Olimpiyatlarının bir ayağı da Niğde’de yapılacak.

 

Niğde Tertip Heyetinde yer alan Sungurbey Koleji Okul Spor Derneği Başkanı Nihat Çelebi, Gesiad Başkanı Mustafa Şan, Zaman Gazetesi Niğde İl Temsilcisi İbrahim Koyuncu, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hulusi Çenesizoğlu’nun da içinde bulunduğu Niğde Tertip Heyeti konu ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Tertip Heyeti adına yapılan açıklama da  ; Destansı bir özveriyle çalışan eğitimcilerimizin, iş dünyasının değerli katkılarıyla hazırlanan ve bu yıl 11. sini kutlayacağımız Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının meyvelerini Tertip Hayeti olarak Niğde’de görmekten gurur duyuyoruz.

 

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçe öğrenen on binlerce öğrenciden yaklaşık 15 bininin katıldığı olimpiyat elemeleri uzun ve heyecanlı bir süreçti. Hazırlıkları Türkçe öğretmenlerinin gözetiminde sürdürülen aday adayı öğrenciler, olimpiyatlara katılabilmek için birbiriyle kıyasıya yarışıyorlar, çetin elemelere giriyorlar.

 

Dünyada Birleşmiş Milletlere kayıtlı 193 ülke bulunuyor ve 140 ülkede yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları için on binlerce yürek heyecanla çarpıyor. Haritada yerini göstermekte zorlanacağımız, belki de ismini bile bilemediğimiz ülkelerden gelen öğrenciler, bize bizim dilimizle seslenecek.

 

Türkçe olimpiyatları sadece yabancı dil öğrenen öğrencilerin öğrendikleri dilde maharetlerini sergiledikleri bir yarışma değildir. Türkçe Olimpiyatları; Türk kültürünü tanıtmak, kültürel varlığımızı dünyaya açmaktır.

 

170 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek Kültür Şöleni, 11 Haziran günü saat 20.00’da Niğde stadyumunda başlayacak.

 

Bu büyük ve anlamlı organizasyonda bizlerden destek veren başta Niğde valimize, Niğde belediye başkanımıza, Niğde Üniversitesi rektörüne, İl Emniyet Müdürlüğüne, Bor belediye başkanımıza, Çelikhan Termal Tesisleri yöneticilerine, Grand Hotel yöneticilerine, Nahita otel yöneticilerine, değerli basın mensuplarına ve emeği geçen gönül eri arkadaşlarımıza ve değerli Niğde halkına teşekkür ederiz.” denildi.

 

 

Editör: TE Bilişim