Kısa adı TÜMATA olan Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu Niğde Üniversitesi’nde  konser verdi.


Türk Dünyası Araştırmaları Kulübü aracılığı ile Derbent Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür ve eşi Hülya Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp ve öğrencileri katıldı.

Etnomüzikolog ve müzikterapist Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yönetiminde gerçekleştirilen "Asyadan Anadoluya Müzik ve Hareket Terapisi" isimli konserde Uygur, Altay, Kırgız, Türkmen, Kazak ve Azerbaycan kültürlerine ait müzikal repertuar, ritim ve enstrümanlar sergilendi.

Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç konser sırasında yaptığı açıklamada çalışmalarının, Eski Türk Müziğinin yaşayan örneklerini bulup bu örnekleri bozmadan geliştirip gelecek nesillere ulaştırma amacı taşıdığını ifade etti.

Müzik terapisi ile ilgili bilgiler verilerek aslına uygun terapi seanslarının uygulandığı konserin ilk bölümünde seyircilere Türk müzik ve hareket terapisi geleneğinin olumlu etkileri yansıtılmaya çalışıldı.

Konserin ikinci bölümünde, Rast şarkı, Hüzzam İlahi, Şehnaz İlahi ve Özbek Türküleri seslendirildi.

Konser sonrası Niğde Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür grup üyelerine teşekkür ederek Etnomüzikolog ve müzikterapist Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç'e plaket takdim etti.


 

Editör: TE Bilişim