Niğde'de, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Ertuğrul Gazi, Milli Piyango ve Bor öğrenci yurtları müdürlüklerince "Gençlik ve stres" konulu seminer düzenlendi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, günümüzde diplomalı, bilgili, hikmet sahibi, terbiyeli ve ahlak sahibi gençler görmek istediklerini ifade etti.

Erbaş, evrensel değerlerin ilk sırasında "hak" olduğunu belirterek, "Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Sevgi, saygı, sadaka, samimiyet, sabır, saadet, selamet yani '7 S formülü' yöntemini yayabilirsek ideal gençlik oluşmuş olur" dedi.

Peygamber ve sahabe hayatlarının örnek alınması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

"Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hicretten sonra Medine'deki ilk projesi Mescid-i Nebevi'dir. Mescidler şehrin kalbidir. O dönemin gençleri Mescid-i Nebevi'deki Ashab-ı Suffe'de eğitildiler. O zamandan bu zamana zincirin halkaları şeklinde darülfünun ve üniversiteler oluştu. Hz. Ebubekir'in 'sıddık' özelliğini, Hz. Muhammed'in 'Muhammed'ül emin' sıfatını üniversiteden mezun olup mesleğimizi yaparken rol model almalı, bunu öğrencilerimize, çalışanlarımıza yaymalısınız. Genç kızlarımız da Hz. Ayşe ve Hz. Haticeyi rol model almalıdır."
Üniversite gençliğinin yüzde 80'inin Kur'an-ı Kerim okumayı bilmediğini aktaran Erbaş, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardaki müsait ortamlarda Kuran kursları yürütüldüğünü, geçen yıl yaklaşık 45 bin öğrencinin bu sayede Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Erbaş'a İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, tarafından çiçek verildi.

Programda, İl Müftülüğü ilahi grubu tarafından ilahi ve Kur'an-ı Kerim okundu.


Editör: TE Bilişim