Ömer Fethi Gürer Niğde ili ilgili yazdığı dört kitabın Adana imza günü büyük ilgi gördü.
 
Yüzlerce kişi katıldığı imza gününde bir konuşma yapan Ömer Fethi Gürer gördüğü ilgi nedeni ile duygulandığını belirterek bir dönem hizmet verdiğim Adana kentinin ilgisi ve sıcaklığını her zaman yanımda hissettiğini belirtip “Kitaplarımı ve şahsıma gösterilen ilgiye içtenlikle teşekkür ederim” dedi.
 
 Adana Milletvekiliği yapmış olan İbrahim Özdiş ile Adana Altunkoza Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer, Adana CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, İl Sekreteri Abeydullah Kolcu, Adana Seyhan Belediye Başkanlığı yapmış olan Yalçın Akyol, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, SHP İl Başkanlığı yapmış olan uzun yıllar Ticaret Odası yöneticiliği de yapmış olan Yılmaz Yalçınkaya, Noter Güler Türksev, ile Adana Niğde Dernek Başkanı Uğur İpek, Eski Başkanlar Hanifi Gürbüz, Mustafa Özer, Yöneticileri, Gazeteciler, Adana’da yaşayan Niğdeliler ile   Çok sayıda Adanalı toplantıya iştirak etti.
 
 Hataylı iş adamı Halef Güney’in de destek verdiği etkinlikte konuşma yapan Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin Adana ile yakın bağ olduğuna değinerek Niğde ili tarihi derinliklerinin varlığı ve önemine dikkat çekti. Gürer tarih, doğa, inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Niğde ilinin dününü kitaplarına taşıdığını ve gelecekte Adana sendika yılları ile siyaset dönemini de kitaplaştırmayı amaçladığını belirtti. Katılımcılarda Gürer böylesi kültürel hizmetlerinden dolayı kutladılar. Adana Altın Koza Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer   kitabın önemine değinirken CHP İl Başkanı Zeydan Karalar okumanın ve dünü tanımanın geleceğin güzel kurulmasına vesile olacağını belirtti.
 
Toplantı sonrası bir grup katılımcıya Adana Milletvekilliği yapmış olan İbrahim Özdiş Niğde evinde yemek verdi. Özdiş burada yaptığı konuşmada birlikte uzun yıllar aynı uğraş içinde bulunduğum değerli arkadaşımın bu güzel çalışmaları bizleri duygulandırmıştır. Kültür toplumların geleceği için önemli bir değerdir. Niğde ili ile ilgili bir çok bilmediğimizi bu eserleri incelerken gördüm. Büyük bir emek ve özverili bir çalışma yapılmış. Kolay bir iş değil. Özellikle araştırma ve yerinde tespitlerle böylesi bir başarıyı yarattığı için değerli kardeşimi kutluyorum. Başarılarının devamını ve Adana içinde çalışmalarını bekliyoruz. ” dedi.
 
Editör: TE Bilişim