Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında Ankara’da 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 5.’nci Niğde günleri tanıtım toplantı düzenlendi.

Vali Şimşek başkanlığında düzenlenen Niğde Günleri tanıtım toplantısına Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer, Altunhisar ilçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve esnaf ve sivil toplum kuruşları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Niğde’nin potansiyelinin yüksek olduğunu ve potansiyelleri harekete geçirmek için Niğde günleri gibi organizasyonlara katılmanın önemine değindi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  Niğde’mizin tanıtımı için neler yapılması gerektiği konusunu ele almak için bugün toplandık. Yaptığımız istişareler sonucu kamu, özel sivil ve toplumun tüm kesimleriyle istişare ettik ve 5.’ncisi düzenlenecek olan Niğde günlerine katılmaya karar verdik. Tanıtımlarda basının gücü çok önemli. Bu nedenle organizasyonda Niğde’mize duyurmak ve tüm Niğdelilerin desteğini almak, birlik ve beraberlik içerisinde bu organizasyona katılmak Niğde’ye yakışır bir Niğde günlerini Ankara’da tertip etmek siz basının katkısıyla daha da mümkün olacak” diye konuştu.
NİĞDE TÜRKİYE’DE POTANSİYELİ YÜKSEK İLLERDEN BİR TANESİ
Niğde’nin potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Vali Şimşek; “ Sahip olduğu lokasyon çok önemli ve her geçen gün gelişen ve kalkınan bir il. Lokasyon önemli dedik çünkü bir taraftan Akdeniz bölgesi ve orta Anadolu bölgesi var ilimizin. Bir tarafında da Ankara ve İstanbul’a uzanan ticaret merkezleri bulunuyor. İlimizde bu güzergâhın tam ortasında yer almaktadır. Potansiyeli önemli çünkü ilimiz gerek tarım açısından, gerek sanayi açısından büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

NİĞDE TARIM ÜRETİMİNDE TÜRKİYE BİR ÇOK ÜRÜNDE SÖZ SAHİBİ
Tarım ürünlerinin üretiminde Niğde’nin söz sahibi olduğunu belirten Vali Yılmaz Şimşek; “ Tarım açısından bakıldığında Patateste Türkiye birincisi, Lahana üretiminde Türkiye ikincisi ve Elma üretiminde de Türkiye üçüncüsüyüz ve Kiraz üretiminde de Türkiye dokuzuncusuyuz. Yani Türkiye’de tarım ürünlerinin üretiminde Niğde olarak söz sahibiyiz ve Türkiye’de bir çok tarım ürününde ilk 10 içerisinde olduğunu belirtti.

NİĞDE’YE 3 OSB BİRDEN GELİYOR
Niğde ve Bor ilçesinde bulunan OSB’lerle 2 olan OSB sayısını 5’e yükseltileceğini söyleyen Vali Şimşek; “  Yine iki tane OSB’miz bulunmakta ve bu OSB’lere ek olarak Üç OSB’nin daha kurulması söz konusu ve bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlar Tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi bölgesi, bir tanesi Enerji ihtisas Organize sanayi bölgesi ve bununla birlikte Kimya sanayi bölgesini kurmak için çalışmaların startının verildiğini söyledi.

NİĞDE’NİN TURİZM AÇISINDAN BÜYÜK POTANSİYELİ BULUNUYOR
Niğde’nin turizm açısından büyük bir potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Vali Yılmaz Şimşek; “ Bununla birlikte Turizm açısından büyük bir potansiyeli bulunuyor.  Dağcılık açısından çok büyük bir öneme sahip Demirkazık ve Bolkarlar ve Endemik bir tür olan Ötmeyen Kurbağa, Gümüşler manastırı, Tyana Antik Şehir ve bunların yanında Termal destinasyonlarımız bulunmakta. Amacımız bütün bu potansiyelleri harekete geçirip ilimize turist kazandırmak ve ilimizi en iyi şekilde tanıtmaktır.  Bu potansiyelleri harekete geçirmek sadece kamu yatırımlarıyla olmuyor. Bu potansiyeli harekete geçirmek için Havalimanın yapılması , Hızlı trenin ilimizden geçmesi önemli.  Bir taraftan da ilimizin tanıtımı ve reklamı çok önemli. Bu anlayışla yola çıktık. İlimizi tanıtıma yönelik, bir marka şehir Niğde şehir projesini hayata geçirdik. Bu projenin ayakları olarak işte Mersin’de, Adana’da ve Niğde’de çalışma ve arama konferansları düzenledik ve bu konferanslar devam edecek. Çiftehan da, Aladağlar Demirkazık da bir çalıştay gerçekleştirdik.  Bugünde Niğde’nin tanıtımına yönelik olarak yine Ankara’da yapılacak olan 5.’nci Niğde günlerine katılmaya karar verdik. Bizim amacımız Niğde’mizi tanıtmak ve ilimizin doğal değerlerini tanıtmak ve herkese duyurmaktır. Bu tür organizasyonlarla ilimizin tanıtımını yaptığımız sürece inanıyorum ki ilimize daha çok turist gelecektir ve daha çok yatırımcı gelecektir.  Ben tekrar katkılarından dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim