Niğde'de Elele Derneği kitap okuma alışkanlığının arttırılması için yaklaşık 3000 bin kitabı ücretsiz dağıttı. Dernek üyeleri önce örnek olmak için yeni Çarşı meydanında kitap okudu. 

Niğde Elele Derneği, kentte kitap okuma alışkanlığını artırmak için "Haydi !!! Niğde Elele kitap okumaya" projesini başlattı. Dernek üyeleri yeni Çarşı hükümet Meydanı'nda buluşup, kurdukları stantta Niğdelilere ücretsiz kitap dağıttı. Hikaye, roman ve dini bilgileri içeren kitaplar, okuyucunun ilgisini çekti. Kitapların ücretsiz dağıtıldığını gören vatandaşlar, dağıtılan kitaplardan alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Kitap okuma alışkanlığını artırmak için proje başlattıklarını söyleyen Niğde Elele Dernek Başkanı Yusuf Güleç, kitap okuma oranının az olmasına dikkat çekti. Kitap okunmamasına rağmen vatandaşların ücretsiz kitaba ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu kaydeden Güleç, "Bir paket sigaraya bir kitap alabiliriz. Ama ne yazık ki toplumda kitap okuma oranı az. Öncelikle aileler çocuklarına örnek olacak. Evlerde kitap okuma saatleri yapılabilir. Kitap ülkemizde çok pahalı değil. Ancak insanlar birçok şeye para verirken kitaba para vermiyor. Biz de yardım sevenlerden aldığımız ve evlerden okunmayan   yaklaşık 3000 kitabı hemşerilerimize dağıtıyoruz. En azından bu kitapları okumalarını istiyor ve diyoruz ki Yaşamak kadar gerekli okumak. Üyelerimiz vatandaşlara örnek olmak için yanlarında getirdikleri kitapları şehir meydanında okudu.  Ellerinde kitaplar ile meydanda kitap okumaları vatandaşların ilgisini çekti" dedi.



Editör: TE Bilişim