Geçtiğimiz günlerde 3. yaşını kutlayan Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin Hacıbektaş ve Güvercinlik Vadisi gezisi Pazar günü gerçekleştirildi. Nifad Tanıtım ve Organizasyon Kurulu tarafından düzenlenen geziye 25 kişi katıldı.

Sonbahar sezonu gezilerine Nevşehir gezisi ile start veren Nifad , İslam dininin yayılmasında büyük katkıları bulunan Hacı Bektaşi Veli’nin türbesinin bulunduğu Nevşehir’e 60 km uzaklıkta olan Hacıbektaş İlçesini fotoğrafladıktan sonra Göreme’de yer alan 4100 metre uzunluğundaki Güvercinlik Vadisinde de trekking yaptı.
 
Hem Alevi hem Sünni Müslümanlar tarafından ziyaret edilen ,Hacı Bektaşi Veli'nin türbesi ve  yanında yer alan müzenin de ziyaret edildiği geziye katılan ekip yine Hacıbektaş’da bulunan İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü’nü de fotoğraflama şansına sahip oldular.
 
Terk edilmiş olan güvercinliklerin bulunduğu, yüzyıllardır güvercinlere ev sahipliği yapan Göreme Güvercinlik Vadisinde de 4 km yürüyüş yapan fotoğraf ve doğa tutkunları zengin bir bitki örtüsüne sahip Güvercinlik Vadisi’nin güzelliğiyle unutulmaz bir etkinliği geride bırakmış oldular.
 
Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin Sonbahar sezonu etkinlikleri kısa zaman sonra hayata geçecek olan sosyal sorumluluk projelerinin detayları ile dernek tarafından verilen eğitimlerle ilgili ayrıntılar derneğin resmi sitesi www.nifad.org adresinde.
 
 
Editör: TE Bilişim