Niğdeli Ressam Melih Ünlüler ve Avustralyalı Fotoğraf Sanatçısı Gonzalo Echeverria tarafından Niğde Müzesi'nde ortak sergi açıldı.
 
Bir Türk ve bir Avustralyalıyı bir araya getiren sergi Niğde'de açılan ilk sergi olma özelliği taşıyor.
 
Niğdeli Ressam Melih Ünlüler ve Avustralyalı Fotoğraf Sanatçısı Gonzalo Echeverria tarafından Niğde Müzesi’nde ortak sergi açıldı. Bir Türk ve bir Avustralyalıyı bir araya getiren sergi bu formatı ile Niğde’de açılan ilk sergi olma özelliği taşıyor.  
18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla Niğde Müzesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen karma resim ve fotoğraf serginin açılışına Vali Yardımcısı Polat Kara, Kültür Müdürü Mehmet Öncel Koç, Müze Müdürü Fazlı Açıkgöz, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Atıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Yılmaz, Polis Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışın ardından sergi hep birlikte gezilirken Ressam Melih Ünlüler ve İspanyol asıllı Avustralyalı Fotoğrafçı Gonzalo Echeverria katılımcılara eserleri tanıtıcı bilgiler verdi.
Niğde Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla açılan sergi bir hafta süreyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Melih Ünlüler, 1981 yılında Niğde’de dünyaya geldi. İlk ve Ortaöğrenimini Yeşilgölcük Kasabası’nda tamamladı. 2003–2007 yılları arasında Niğde Üniversitesi Resim Öğretmenliği’nde Yüksek Öğrenim gördü. Anadolu Art Ferst ve Ray Sanat Topluluklarıyla yurtiçi sergilerinde bulundu. Sanat çalışmalarını yaşadığı şehirde kişisel atölyesinde devam ettirmektedir.
Gonzalo Echeverria son iki yılı Niğde’de olmak üzere sekiz yıldır fotoğraf sanatçısı olarak çalışmaktadır. Yakın bir zamanda fotoğrafçılık konusundaki mastırını üstün başarı ile tamamlamıştır. Avustralya’nın Sidney kentinde yer alan Paramatta Sanatçıları Stüdyosu tarafından, devlet ödenekli, sanatı geliştirmek ve desteklemek adına yürütülen bir projede yer almıştır. Bu amaçla kendisine stüdyo çalışması ve sergi açma imkanı sunulmuştur.
Çok sayıda sergisi ve yayınlanmış çalışması mevcuttur. Çalışmaları; farklı ışıkların karışımı, yağmurdan sonraki yansımalar, taşın ve odunun oluşturduğu doku gibi gündelik hayat içinde saklı ve siyah-beyaz fotoğrafta tümünün yoğunlaştığı güzellikleri keşfetmek üzerine odaklıdır.
 

Kaynak : Defterk.com














Editör: TE Bilişim